2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Nem ad pénzt a modellválltó magyar egyetemeknek az Európai Unió az Erasmus+ program keretén belül. Kétségtelenül ez volt a hét egyik legjelentősebb híre, ami ki is verte a biztosítékot a Sajtóklub újságíróinál.

  • Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Adásunk elején Bayer Zsolt felidézte, hogy a vasárnap Bayer show első felében szinte csak ezzel a kérdéskörrel foglalkozott. Tizenhat németországi, három ausztriai és egy észt egyetem kuratóriumaiban, szenátusaiban, felügyelő bizottságaiban ülő volt és aktív politikusok neveit sorolta fel. Miniszterekről, államtitkárokról, sőt európai parlamenti képviselőkről van szó. 

Csak és kizárólag a magyar egyetemistákkal szúrnak ki egy olyan indokkal, ami egyébként náluk évtizedek óta magától értetődő, bevált és természetes. Ez az a határvonal, amikor el kell gondolkodni, hogy Magyarországnak meddig kell ezt eltűrnie

- jelentette ki Bayer Zsolt. 

Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa rámutatott, az egész világ tele van alapítványi egyetemekkel, ahol természetes, hogy ott vannak a politikusok, akiknek az a feladatuk, hogy lobbizzanak az intézményért. 

Hozzátette: itt egyrészt van egy próbálkozás arra, hogy lehetne gyengíteni a magyar nép által kétharmaddal megválasztott kormányt, másrészt pedig hogyan lehetne befolyást gyakorolni arra, hogy a baloldal előrébb jusson.

A velejéig romlott, korrupt gazemberekből álló nemzetközi baloldal, amelyik ellenünk ezt a hadjáratot folytatja, ennek szerves részét képezi a magyarországi balliberális ellenzék, amelyik ezt a hülye ötletet szerintem adta az Európai Bizottság baloldali tagjainak (...) Cseh Katalin erre el is kezdett sikítozni, hogy túltolták a biciklit, hogy jaj-jaj ők nem ezt javasolták...

- jelentette ki Gajdics Ottó. 

Néző László is úgy látja, egy olyan ponthoz értek el az uniós intézmények, ami egy vörös vonal most. 

A gyerekeink fejéhez szegezik a pisztolyt és úgy zsarolnak, a mi gyerekeinkkel, bennünket. Ezt a mocsarat le kell csapolni, mert így szét fog robbanni az egész Európai Unió

- mutatott rá. 

Adásunk második felében a tovább dagadó uniós korrupciós botrányról esett szó.

Teljes adás: 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Sajtóklub: Karácsony Gergely nem kertel

Karácsony Gergely elégedett a saját népszerűségével, ezért büszkén vállalja újra a megmérettetést a főpolgármesteri székért. Megmosolyogtatja, vagy inkább feldühíti ez a magabiztosság a Sajtóklub újságíróit? Kiderül az adásból... 2023. március 26.
Sajtóklub: Gyurcsány, Dobrev és Karácsony is sajátos ünnepi beszédet mondott március 15-én

Sajtóklub: Gyurcsány, Dobrev és Karácsony is sajátos ünnepi beszédet mondott március 15-én

A Sajtóklub vendégei Pálffy István, Néző László és Bencsik András voltak. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2023. március 19.
Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Sajtóklub: „Hatalmi átszerkesztési kísérlet” folyik a világban a miniszterelnök szerint

Összeszedett, pontos és kemény felszólalást hallhattunk. Így vélekednek a Sajtóklub újságírói a miniszterelnök beszédéről, melyet többek közt a háborúról, az energiatermelésről és a gazdaság súlypontjairól tartott Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén. 2023. március 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Valóban egy világháború felé sodródunk?

Sajtóklub: Valóban egy világháború felé sodródunk?

Moszkva felfüggesztette az Amerikai Egyesült Államokkal kötött nukleáris egyezményben való részvételét - jelentette be a héten Vlagyimir Putyin. Mit sejtet ez a lépés? Bayer Zsolt, Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó alaposan körüljárták a témát a vasárnapi Sajtóklubban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!