2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Abszurd, hogy a feketeöves kommunisták kommunistáznak

A Fudan-ellenes tüntetés után. A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője és Gajdics Ottó újságíró. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

  • Sajtóklub: Abszurd, hogy a feketeöves kommunisták kommunistáznak

A hétvégén nagyívű tüntetés volt Budapesten a Fudan Egyetem, a kormány, a Fidesz és minden egyéb ellen. Karácsony Gergely főpolgármester a demonstráción elmondta, nem a kínai emberek és nem Kína ellen tüntetnek, bár „egy világ választ el minket”, amikor emberi jogokról, demokráciáról beszélünk. „De megvan nekünk a magunk baja a diktátorokkal” – fűzte hozzá.

A kijelentésekre reagálva Bayer Zsolt elmondta, Pekingben ezt valahogy másképp értékelték, a kínai nagykövetség egy kemény hangú nyilatkozatot adott ki, a kínai állami média pedig a komplett magyar ellenzéket Kína-ellenesnek minősítette.

Arra a kérdésre, hogy mennyire racionális egy hatalomra készülő összellenzék részéről az, hogy igyekszik már ellenzékből ellehetetleníteni minden normális kapcsolatot az ázsiai nagyhatalommal, Bencsik András úgy vélte, a magyarországi ellenzéknek semmilyen logika nincs a fellépésében.

Ugyanaz a társaság, amelyik most csápolt a Fudan elleni tüntetésen, korábban szenvedélyes tüntetéseken követelte, hogy a Soros-egyetem Budapesten maradhasson, nota bene, el sem ment soha (…) a történet valójában arról szól, hogy egy döbbenetes mértékű beruházással Kína Magyarországon szeretne létrehozni egy olyan szuper campust, amelyik a világ élvonalában van és amelyiknek köszönhetően Magyarország egy elképesztő erejű tudáscentrummal gazdagodik

– tette hozzá.

Bencsik András szerint Karácsonyék mindenre képesek, hogy sikert megakadályozzák, hiszen attól rettegnek, hogy a sikerek birtokában a Fidesz újra megnyeri a választásokat, abban reménykednek, hogy a botrányok okozta rossz hangulat nekik kedvezhet az urnáknál.

Egészen magas szintre jutott Magyarországon a politikai idiotizmus

– erről már Gajdics Ottó beszélt. Az újságíró úgy fogalmazott, amikor feketeöves kommunisták kommunistáznak, ennél abszurdabbat nem lehet kitalálni.

Rámutatott,

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt szoros együttműködésben van azzal a Magyar Szocialista Párttal, amelyiknek a testvérpártja a Kínai Kommunista Párt.

Ha valaki, akkor Karácsony Gergely az, aki a kínai kommunizmust megpróbálja Magyarországra becsempészni, Karácsony barátai azok, akik még a Kínai Kommunista Párt kongresszusára is elmentek díszvendégnek – hívta fel rá a figyelmet Gajdics Ottó.

Csigavér

– ezt javasolja a legutóbbi demonstráció résztvevőinek Bencsik Gábor. A Magyar Krónika főszerkesztője emlékeztetett, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány támogatja, ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.

Bencsik Gábor ugyanakkor úgy látja, egyre világosabbá válik, az ország érdeke az, hogy jöjjön a kínai egyetem hazánkba.

Bayer Zsolt a téma kapcsán megjegyezte, 2006-2007-ben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként olyanokat mondott, hogy

  • minél több kínai diákot szeretne Magyarországra csábítani és minél több magyar diákot szeretne kínai egyetemeken látni,
  • azt szerette volna, hogy Magyarország legyen a híd Kína és az Európai Unió között,
  • az ideológia egy dolog, a gazdaság, a racionalitás, az együttműködés pedig egy másik dolog.

Teljes adás:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!