2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Sajtóklub

Sajtóklub: „A világ erőegyensúlya elmozdult, és ennek súlyos következményeit nyögjük most”

„Új korszakot hirdetett meg Orbán Viktor Tusnádfürdőn” - összegezte a miniszterelnöki beszédet az Alapjogokért Központ. De mik ennek a korszaknak az elemei? Miből építkezik és hová tart? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Sajtóklub újságírói: Bencsik András, Bencsik Gábor, Néző László és Gajdics Ottó.

  • Sajtóklub: „A világ erőegyensúlya elmozdult, és ennek súlyos következményeit nyögjük most”

Az új magyar alkotmány az a dokumentum, amely a legnyilvánvalóbban megkülönböztet bennünket az Európai Unió többi országától, hiszen az európai országok liberális alkotmányainak a középpontjában az én áll, míg a magyar alkotmány középpontjában a mi áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.

Hangsúlyozta: a békét, a családot, a barátságot, a törvényt és közösségi szellemet, sőt a szabadságot sem lehet egyedül megszerezni, mert az az ember, aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos.

Az összes jó dolog az életben a másokkal való együttműködésen alapul, és ha ezek az életünk legfontosabb dolgai, akkor ezeket kell védelmezni a társadalomnak és a jogrendszernek - mondta.

A Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak az elhangzottakról, valamint arról is , hogy Románia budapesti nagykövete szóbeli demarsot adott át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, melyben a román kormány azt kérte, hogy a magyar miniszterelnök bizonyos témákról ne beszéljen Tusnádfürdőn.

Három év alatt két meteorral is összeütköztünk: először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn. 

A témáról a Sajtóklub meghívott vendégei is kifejtették véleményüket az adás második felében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!