2020. január 22.,
szerda, Vince, Artúr napja

Sajtóklub: „A Párbeszéd az MSZP piócapártja”

Hír TV

2019. június 3., hétfő 21:55

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt műsorvezető vendégei voltak: Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője, Szentesi-Zöldi László, a Demokrata főmunkatársa és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, akikkel a hét aktuális eseményeit véleményezték. Megtárgyalták Szanyi Tibor párttársakhoz és szimpatizánsokhoz írt nyílt levelét, amelyben nem kevesebbet állít, mint, hogy a tagság arany kulcsot adott a szakadék felé száguldó sofőrnek. A pártot Szanyi Tibor szerint sokan csak korrupt bandának nevezik, pozitív hírrel pedig képtelenek megjelenni a sajtóban.

Kunhalmi Ágnessel indított a műsor, aki a szerény szocialista EP-választási eredményt értékelve a nyilvánosság előtt kijelentette:

„szemben a jobboldali sajtó állításaival, az MSZP egységes, elszánt, mindenki tisztában van a választási eredmény súlyával, de az MSZP jövőbeni politikai felelősségével is”. Majd a párt választmányi elnöke megköszönte azt a 230 ezer szavazatot, amelyet a szocialistákra leadtak.

Alig hangzottak el Kunhalmi köszönő szavai, Szanyi Tibor nyílt levelet intézett az „elvtársaihoz”.

Bayer Zsolt szemelvényeket citált az egyébként 4 oldalasra sikeredett „irgalmatlan hosszú” levélből.  

Szanyi Tibor ebben többek között felrója a párt elnökségének, hogy nem akarták nevesíteni, ki legyen a párt egyetlen EP-küldöttje. A levél folytatásában a párt alelnöke azt is sérelmezi, hogy „a Bokros-csomag óta feladták szép lassan a baloldali értékeket”. Neoliberális konglomerátum lett belőlük – fogalmaz Szanyi Tibor a levelében, és a saját pártját korruptnak, a koncon marakodó társaségként írja le. „Ez így nem párt. Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub” 

– írja levelében a szocialista politikus.

„Ezeket már régóta mondtuk az MSZP-ről, semmi új dolog nem hangzott el” - mondta Szentesi Zöldi László.

Bayer Zsolt szerint „antagonisztikus ellentét” van a levél és Kunhalmi Ágnes „kincstári optimizmusa” között.

Huth Gergely erre reagálva kifejtette:

abban az esetben áll fenn ellentét, ha Szanyi Tibor a levél megírásakor esetleg „jobboldali sajtóvá itta magát”, mert akkor igaza van Kunhalminak Ágnesnek is. Ha Szanyi Tibor lenne az egyetlen, aki kimehet Brüsszelbe, mindez a probléma most nem is létezne 

– szögezte le a Pestisrácok.hu főszerkesztője.

Szentesi-Zöldi László hozzátoldotta:

Ha Szanyi lett volna az az egyetlen, aki kvótát kap és kimehet Brüsszelbe, akkor ezt a levelet Ujhelyi István írta volna meg. Nagy kérdés, hogy a levél tartalma miért szorult bele a megírójába nagyjából tíz éve, amióta az MSZP lejtmenetben politizál 

– vetette föl a Demokrata főmunkatársa.

„A kenyérféltés minősített esetével állunk szembe” – tette hozzá Szentesi-Zöldi László.

Bencsik András a Demokrata főszerkesztőjének Szanyi Tibor azon mondata tetszett, amikor az elkeseredett baloldali politikus azt írta:„Szavazzon rátok a vasorrú bába!”

Véleménye szerint az MSZP-t már a Párbeszéd párt is beérte, akiket a szocialisták sikeresen felépítettek maguk ellen. Az MSZP végóráit láthatjuk ezekben a napokban 

- jelentette ki Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője szerint teljesen világos: Gyurcsány átvette a hatalmat az ellenzékben, az MSZP-re rátapadó piócapárt, a Párbeszéd pedig szinte már meg is előzi a szocialistákat.

A Sajtóklubban szó volt a csíksomlyói pápalátogatás mellett a dunai hajókatasztrófáról is.

Hír TV