2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Sajtóklub

Sajtóklub: „A Párbeszéd az MSZP piócapártja”

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt műsorvezető vendégei voltak: Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője, Szentesi-Zöldi László, a Demokrata főmunkatársa és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, akikkel a hét aktuális eseményeit véleményezték. Megtárgyalták Szanyi Tibor párttársakhoz és szimpatizánsokhoz írt nyílt levelét, amelyben nem kevesebbet állít, mint, hogy a tagság arany kulcsot adott a szakadék felé száguldó sofőrnek. A pártot Szanyi Tibor szerint sokan csak korrupt bandának nevezik, pozitív hírrel pedig képtelenek megjelenni a sajtóban.

  • Sajtóklub: „A Párbeszéd az MSZP piócapártja”

Kunhalmi Ágnessel indított a műsor, aki a szerény szocialista EP-választási eredményt értékelve a nyilvánosság előtt kijelentette:

„szemben a jobboldali sajtó állításaival, az MSZP egységes, elszánt, mindenki tisztában van a választási eredmény súlyával, de az MSZP jövőbeni politikai felelősségével is”. Majd a párt választmányi elnöke megköszönte azt a 230 ezer szavazatot, amelyet a szocialistákra leadtak.

Alig hangzottak el Kunhalmi köszönő szavai, Szanyi Tibor nyílt levelet intézett az „elvtársaihoz”.

Bayer Zsolt szemelvényeket citált az egyébként 4 oldalasra sikeredett „irgalmatlan hosszú” levélből.  

Szanyi Tibor ebben többek között felrója a párt elnökségének, hogy nem akarták nevesíteni, ki legyen a párt egyetlen EP-küldöttje. A levél folytatásában a párt alelnöke azt is sérelmezi, hogy „a Bokros-csomag óta feladták szép lassan a baloldali értékeket”. Neoliberális konglomerátum lett belőlük – fogalmaz Szanyi Tibor a levelében, és a saját pártját korruptnak, a koncon marakodó társaségként írja le. „Ez így nem párt. Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub” 

– írja levelében a szocialista politikus.

„Ezeket már régóta mondtuk az MSZP-ről, semmi új dolog nem hangzott el” - mondta Szentesi Zöldi László.

Bayer Zsolt szerint „antagonisztikus ellentét” van a levél és Kunhalmi Ágnes „kincstári optimizmusa” között.

Huth Gergely erre reagálva kifejtette:

abban az esetben áll fenn ellentét, ha Szanyi Tibor a levél megírásakor esetleg „jobboldali sajtóvá itta magát”, mert akkor igaza van Kunhalminak Ágnesnek is. Ha Szanyi Tibor lenne az egyetlen, aki kimehet Brüsszelbe, mindez a probléma most nem is létezne 

– szögezte le a Pestisrácok.hu főszerkesztője.

Szentesi-Zöldi László hozzátoldotta:

Ha Szanyi lett volna az az egyetlen, aki kvótát kap és kimehet Brüsszelbe, akkor ezt a levelet Ujhelyi István írta volna meg. Nagy kérdés, hogy a levél tartalma miért szorult bele a megírójába nagyjából tíz éve, amióta az MSZP lejtmenetben politizál 

– vetette föl a Demokrata főmunkatársa.

„A kenyérféltés minősített esetével állunk szembe” – tette hozzá Szentesi-Zöldi László.

Bencsik András a Demokrata főszerkesztőjének Szanyi Tibor azon mondata tetszett, amikor az elkeseredett baloldali politikus azt írta:„Szavazzon rátok a vasorrú bába!”

Véleménye szerint az MSZP-t már a Párbeszéd párt is beérte, akiket a szocialisták sikeresen felépítettek maguk ellen. Az MSZP végóráit láthatjuk ezekben a napokban 

- jelentette ki Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője szerint teljesen világos: Gyurcsány átvette a hatalmat az ellenzékben, az MSZP-re rátapadó piócapárt, a Párbeszéd pedig szinte már meg is előzi a szocialistákat.

A Sajtóklubban szó volt a csíksomlyói pápalátogatás mellett a dunai hajókatasztrófáról is.

Hír TV

További epizódok

Sajtóklub: Mi Erdélyt Erdélynek nevezzük és Csíksomlyó Magyarország szíve közepe

Sajtóklub: Mi Erdélyt Erdélynek nevezzük és Csíksomlyó Magyarország szíve közepe

A románok Novák Katalin, a csíksomlyói búcsún énekelt Székely himnuszt megjelenítő Facebook-bejegyzését kifogásolják, a Sándor-palota szerint viszont a reakció túlzó és indokolatlan. De mit gondolnak erről a Sajtóklub újságírói? A vasárnapi adásban erről is szó volt.  2023. június 04.
Sajtóklub: Fenyegetőzik az EP, hogy hazánk ne tölthesse be az EU soros elnökségét

Sajtóklub: Fenyegetőzik az EP, hogy hazánk ne tölthesse be az EU soros elnökségét

Cseh Katalin is előterjesztője a legújabb magyargyűlölő EP-nyilatkozatnak. Többek közt erről is elmondta kendőzetlen véleményét a Sajtóklub vasárnapi adásának négy résztvevője: Bayer Zsolt, Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László. 2023. május 28.
Sajtóklub: „Megint jőnek, kopogtatnak”

Sajtóklub: „Megint jőnek, kopogtatnak”

Súlyos problémákat talált az uniós vizsgálóbizottság Magyarországon - összegezte a balliberális sajtó a hazánkba érkezett delegáció tapasztalatait. De miket is pontosan? Egyáltalán mennyire lehetnek megalapozottak a kifogásaik? Ezt a témát is kibeszélték a Sajtóklub újságírói: Gajdics Ottó, Bencsik András, Néző László és Pálffy István. 2023. május 21.

Legfrissebb híreink

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Huszonhat országból 97 pályázat érkezett a Zeneakadémia 2023-as, ezúttal fiatal hegedűsöknek meghirdetett Bartók Világversenyére, az előzsűri június 22-ig dönt a szeptemberi, élő fordulókba jutó versenyzőkről - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!