2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Sajtóklub: A koronavírus-válságra nemzeti szintű a válasz

2020. március 16., hétfő 21:55

A koronavírus-járvány rámutatott, hogy csak a nemzet a fontos, az a gondolat megbukott, hogy létre kell hozni egy európai egyesült államokat – hangzott el a Sajtóklubban. Ezúttal is Huth Gergely, Bencsik András és Gajdics Ottó folytatott egyedi hangvételű elemzést Bayer Zsolt műsorvezetése mellett.

 

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője szerint szemben az elképesztő rémhírekkel és aljasságokkal össze kell foglalni, amit jelenleg tudunk, mégpedig, hogy a koronavírus járvány elkerülhetetlen, bizonyosan sokkal több megbetegedés lesz, mint ami most van, a megbetegedések nagy része igen enyhe lesz, ugyanakkor az idős emberek nagy veszélyben vannak és azt is tudni, hogy a járvány hónapokig fog tartani.

Tényleg, minden mindennel összefügg, hiszen dominószerűen dönti el minden olyan oszlopát az életünknek, ami eddig teljesen szilárdnak bizonyult – erről már Gajdics Ottó beszélt. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője rámutatott, a járvány bedöntötte az idegenforgalmat, a turizmust, így rengetegen már el is veszítették a munkájukat, panaszkodnak a taxisok, mert nincs utas, repülőtársaságok sora megy majd tönkre.

Úgy fogalmazott,

látszik, hogy az a világ, amit felépítettünk egy pici láthatatlan dolog hatására egy pillanat alatt összeomlik.

Az Európai Unió gyakorlatilag megbukott, hiszen erre a válságra a válasz nemzeti szintű

– hívta fel rá a figyelmet Bencsik András, hiszen meglátása szerint, ismét bebizonyosodott, hogy amikor igazán komoly fenyegetés lép fel, akkor automatikusan a legnagyobb kiterjedése egy populációnak a nemzet. A Magyar Demokrata főszerkesztőjének meggyőződése, ha véget ér a koronavírus-járvány, akkor az európai uniós együttműködést teljesen új alapokra kell helyezni, mert most látni, hogy

megbukott az gondolat, hogy egy európai egyesült államokat kell létrehozni.

Teljes adás: 

HírTV