2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Riasztás: Szörnyű gyilkosság történt Nyíregyházán

2019. szeptember 3., kedd 21:05

A Hír TV stábja megtudta, hogy a helyiek felbujtásról beszélnek.

Két embert lőtt le vadászpuskával egy férfi Nyíregyháza orosi városrészében. Az első hírek arról szóltak, tettét féltékenységből követte el. Később azonban kiderült, talán egészen más áll a szörnyű gyilkosságok hátterében. Zsarolásról, fondorlatosan elkövetett fejbujtásról is beszélnek a településen. A HírTV stábja megpróbált utána járni az eseményeknek, szemtanúk, rokonok és családtagok beszéltek arról, mi és miért történt Oroson. 

A Riasztás című műsorban szó volt arról is, hogy egy videó tanúsága szerint mindössze 16 másodperc kellett egy tolvajnak ahhoz, hogy ellopjon egy több tízmilliós autót. A közelítő kártyás, úgynevezett keyless funkcióval ellátott gépjárművek egyre nagyobb számban kerülnek a piacra. A tulajdonos számára rendkívül kényelmes megoldás azonban biztonságtechnikai szempontokból nem túl előnyős. Sőt, a Riasztásnak megszólaló szakértő szerint az autótolvajok reneszánszát hozhatja el ez az informatikai újdonság.           

Megölte feleségét, négyéves gyermekét, majd öngyilkos lett egy 35 éves férfi Budán. A szomszédok, szerény, tisztelettudó embereknek ismerték meg a családot. „Egyszer korábban még mondtam is, bárcsak minden szomszéd ilyen lenne” - jelentette ki az egyik szomszéd a Riasztásban. Aztán a halkan izzó parázs egyszer csak lángra kapott és most nemcsak a családot ismerők, hanem a teljes közvélemény döbbenten áll és nem érti, hogyan történhetett meg ilyesmi. 

A teljes műsort itt tekinthetik meg:

Hír TV