2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Riasztás: Leszúrták, kalapáccsal ütötték, el is gázolták – túlélte

Hír TV

2019. szeptember 17., kedd 21:00

A Hír TV Riasztás című műsora a közelmúlt bűnügyeiből szemlézett. Az adás témája volt többek között, hogy nem született ítélet a várpalotai kettős gyilkosság ügyében a Veszprémi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen, mivel B. Zsolt nem tett beismerő vallomást.

A férfit azzal vádolják, hogy tavaly szeptemberben megölte szerelmét és a nő előző kapcsolatából származó kétéves kisfiát, miután az szakított vele. B. Zsolt az előkészítő ülésen – ahol nem készíthettek kép- és hangfelvételeket a sajtó munkatársai – zavartan viselkedett, ellentmondásos vallomást tett, végig azt hangoztatta, hogy nincsenek emlékei a gyilkosságokkal kapcsolatban. Védője újabb pszichológus szakértő bevonását helyezte kilátásba.

Bár halálos áldozat nem volt, alighanem a magyar kriminalisztika egyik legfurcsább bűnügye történt meg a Tolna megyei Bölcskén. Egy 19 éves lány az édesanyja közreműködésével próbálta meg megölni saját édesapját. A felek között már régóta rossz volt a viszony. A két nő békülési szándékot színlelve hívta magához a sértettet, de előbb a lány egy késsel nyakon szúrta, majd darázsriasztóval szembe fújta és egy gumikalapáccsal többször meg is ütötte apját. A férfi menekülni próbált, a két nő azonban autóval üldözőbe vette és az utcán el is ütötték. A férfi túlélte az esetet, a két nő egyelőre szabadlábon van, ők azt mondják, csak meg akarták védeni magukat.  

Minden haláleset nyomot hagy az ember lelkében – ezt Ludányi Gyula bűnügyi helyszínelő jelentette ki műsornak. A Riasztás az utóbbi hetek brutális gyilkosságai kapcsán kereste meg a 23 éve a szakmában tevékenykedő szakembert, arról kérdezve, hogy tudják ők feldolgozni a kirívóan kegyetlen eseteket. A beszélgetésből megtudhattuk, hogy emlékezik ő az első esetére, de az is kiderült, hogyan "avatják" az újoncokat a helyszínelők.

A teljes adás itt tekinthető meg:

Hír TV