2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

Riasztás: Hogyan lesz illemhely a zsinagóga falából vagy ugrálóvár egy autó tetejéből?

2019. április 23., kedd 19:27

Évente nagyjából 4 millió ember fordul meg a főváros 7. kerületében, a bulinegyedben. Itt minden feltétel adott egy igazán fesztelen partyhoz, hiszen, ha vége a munkának vagy az iskolának, akkor rögtön lehet menni a belváros valamelyik kocsmájába. Sajnos azonban ez az ott élő embereknek nem igazán tetszik.

Botrányok, verekedések, kábítószer, évi majd négymillió vendég a pesti bulinegyedben. Vannak, akik kifejezetten a kocsmák miatt utaznak Magyarországra.

Majdnem minden este ittasan vonul a tömeg egyik helyről a másikra. A Riasztás stábjának az egyik itt élő azt mondta:

„Minden éjjel lényegében turisták tömege használja nyilvános WC-nek a Dohány utcai zsinagóga falát.”

Sajnos olyan sokan teszik ezt, hogy a rendőrség nem nagyon tud intézkedni ez ellen, maximum szóban figyelmezteti azokat, akiket rajtakapnak.

A férfi, aki arcát nem vállalta, több felvételt is készített már a lakása ablakából.  A felvételeken többek között kábítószer kereskedés, késsel való fenyegetés, illetve pisztoly használat is szerepel.

Emiatt az utóbbi időkben drasztikusan megnövekedett a kerületből kiköltözők száma. Csak az elmúlt egy éveben a lakosság 6%-a hagyta el belső Erzsébet-várost, ez nagyjából háromezer embert jelent. Eközben a kerületben nyíló vendéglátóhelyek száma egyre csak nőtt. Ezek a helyek az iparűzési adót a fővárosnak és nem a kerületnek fizetik, így a kerületbe a felügyeleti díjakból befolyó összeg nem fedezi az utcák takarításának. Az önkormányzatnak egy új takarítási akciótervet kellett felállítania emiatt.

A Riasztás további részében szó volt arról a férfiról, aki 25 évet kapott, amiért csaknem tíz éven át szexuális viszonyt folytatott a saját lányával, kapcsolatukból két gyermek is született, de a másodikat meggyilkolták.

Valamint, véres küzdelem életre-halálra, vagyis kutyaviadal Mohácson. A Riasztás utánajárt mekkora büntetést ér az ártatlan négylábúak feláldozása?

Hír TV