2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Riasztás: Évente több mint száz esetben éri támadás a közfeladatot ellátó személyeket

Hír TV

2020. február 4., kedd 20:49

A Riasztás mai adásában szó lesz a közfeladatot ellátó személyek, azaz rendőrök, mentősök, tűzoltók elleni támadásokról. Emellett az orgoványi apagyilkosság részleteiről és arról is milyen büntetést kapott az a férfi, aki egy cipőfűzővel megfojtotta barátnőjét.

 

Szolgálók és önvédők

Megdöbbentő adat, de évente több mint száz esetben éri támadás az úgynevezett közfeladatot ellátó személyeket, azaz mentősöket, rendőröket, tűzoltókat. Riportunkban felidézünk néhány nagy vihart kavaró esetet, és megpróbálunk utánajárni a sokszor érthetetlen cselekedetek mozgatórugóinak. 

Figyelem! Pofátlanítás

A rendőrség még idén is a közlekedésben résztvevő leggyengébbekre fókuszál, a gyalogosokra és a kerékpárosokra - mondta el a Riasztásnak Berzai Zsolt alezredes. A balesetmegelőzési bizottság főtitkára hangsúlyozta, a kampányoknak hála tavaly csökkent a halálos közúti közlekedési balesetek száma. Hozzátette: a szabálytalan autósok nem nyugodhatnak meg, a pofátlantanítási akció is folytatódik.   

Apagyilkosság Orgoványban

A 15 éves fiú a nevelőintézetből szökött haza Orgoványban élő szüleihez. Az Erdélyből érkezett családban mindennaposak voltak a néha verekedésbe torkolló viták. Így volt ez, ezen a végzetes napon is, előbb anya-apa, majd az apa és fia dulakodott egymással. Ezúttal azonban a veszekedés végzetes tragédiával végződött.

Fojtogató gyilkosság

Jó magaviselete miatt két napra hazamehetett a börtönből a nagyecsedi férfi. Sándor azonban nemcsak beteg édesapját látogatta meg ez idő alatt. Szerelmével is találkozott, a randevú azonban nem hozott romantikus beteljesülést. Sándor egy zsineggel fojtotta meg a lányt. Szerinte tettét erős felindulásból követte el, mert féltékeny volt a lányra. A vádhatóság szerint azonban másképp történt minden. 

Teljes adás: 

Hír TV