2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Riasztás: 2007 óta segítik magyar rendőrök a Horvátországban nyaralókat

Hír TV

2019. augusztus 6., kedd 20:56

Saved Tourist Seesen - azaz biztonságos turisztikai idény. Ez a neve annak a 2005-ben, Horvátországban indított programnak, amelynek keretében külföldről érkezett rendőrök is segítik a tengerparton nyaralók biztonságát, kényelmét. Hazánk 2007-ben csatlakozott a programhoz, azóta minden évben utaznak magyar rendőrök a nyári szezonban Horvátországba. A Riasztás stábja a jelenleg Zadarban és Pag szigeten szolgálatot teljesítő rendőröket látogatta meg, bemutatva napi tevékenységüket és beszámolva a program eddigi eredményeiről, fogadtatásáról.

Második anyagunkban is maradunk a nyári szezonnál, ezúttal azonban már főszerepben a hazai vizek, konkrétan a Duna. Ilyenkor lényegesen több a vízirendészet munkája, úgy gondoltuk bemutatjuk, hogyan készülnek az egyre több dunai hajósra, úszóra, fürdőzőre. Kiderül az is, mikortól strandolhatunk végre újra legálisan a Duna fővárosi szakaszán.

Végül a Fenyő-gyilkosság legfrissebb fejleményeiről ejtünk szót. Mint ismert, vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen. A sportvezetőt azzal vádolják, hogy egyfajta "a felbujtó felbujtójaként" megbízást adott Portik Tamásnak arra, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Gyárfás Tamás továbbra sem nyilatkozik, jogi képviselője viszont a Riasztás rendelkezésére állt és elmondta, miért tartja, ahogy ő fogalmazott, abszurdnak az ügyészség döntését.

Hír TV