2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Radar

Több mint 600 kg-os Kodiak-medve Nyíregyházán

Egzotikus látványossággal bővült a Nyíregyházi Állatpark, ugyanis egy több mint 600 kilós Kodiak-medve érkezett a svédországi Ragadozó Parkból. A Taquka névre hallgató 14 éves óriás egy csaknem 400 kilós eurázsiai barnamedvével együtt jött a Sóstó zoo-ba.

  • Több mint 600 kg-os Kodiak-medve Nyíregyházán

Félix a kisebb az eurázsiai barnamedve, aki már tökéletesen reagál a nyíregyházi állatpark gondozóira. 

A nagy szenzáció azonban Taquka, aki hatalmas méretével hívja fel magára a figyelmet. Ő egy Kodiak-medve, amely a jegesmedve mellett a legnagyobb medveféle.

Európában egyedül egy állatkertben található és az egész világon összesen hat egyedet tartanak a Kodiak-alfajból.

A nagy méret sem véletlen ugyanis ennek a fajnak a természetben az egyik legfontosabb táplálékforrása a lazac, amely kiváló fehérje és zsírforrás.

A két mackó egyébként nagyon jól viselte a Svédország-Magyarország távolságot és szinte azonnal be is illeszkedtek új otthonukba.

Taquka és Félix új kifutója a jegesmedvék korábbi helye volt, ám a jegesmedve rajongóknak sem kell aggódniuk, nem tűntek el a Sóstó zoo-ból.

Az újoncokat természetesen már bárki megtekintheti a parkban, míg a Jégkorszak interaktív állatbemutatót 2024 májusban adják át a tervek szerint.

Teljes riport:  

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!