2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Radar

Radar - Willi Orbánt gyerekként is csak a labda érdekelte

Férfi labdarúgó-válogatottunk szombaton Szerbia ellen vív Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Egy esetleges győzelemmel óriási lépést tennének a kijutás felé. Sérülés miatt viszont nem léphet pályára Willi Orbán, a védelem fontos láncszeme. Oroszlányban élő édesapja most beavatta stábunkat fia gyerekkorába.

  • Radar - Willi Orbánt gyerekként is csak a labda érdekelte

Büszkén mutatja gyermeke válogatott felszerelését Orbán Vilmos. Sajnos a védő ezt most nem öltheti magára, de mindketten bíznak a gyors felépülésben és távolról szurkolnak a magyar csapatnak.

Az oroszlányi férfi sokáig Németországban élt, ott ismerte meg lengyel származású feleségét, akitől Willi született. Miután elváltak, Vilmos hazaköltözött Magyarországra. Bár fia külföldön maradt, a nyarakat nála, itt, Oroszlányban töltötte.

Tele volt energiával és a szülőknek kezdeni kellett vele valamit. Ezért levitték Kaiserslauternben a helyi profi csapathoz. Édesapja elmondása alapján 13-14 évesen már annyira stabilan állt a lábán, hogy nem lehetett fellökni. Minden szempontból elképesztő tudatosságról tett tanúbizonyságot.

A befektetett munka megtérült, profi labdarúgó lett. 2015-ben aztán a Kaiserslautern együtteséből Lipcsébe került és azóta is ott játszik. Sőt, ma már ő a csapat kapitánya. Édesapja minden meccsén kint van, most pedig azt is megmutatta, hol rúgták anno a bőrt.

Willi Orbán választhatta volna a német válogatottat is, de Marco Rossi hívására végül a magyar csapat mellett döntött. Eddig 43 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, melyben 6 gólt szerzett. Tagja volt az előző Európa-bajnokságon szereplő csapatnak.

Apa és fia bízik abban, hogy a csapat kijut a 2024-es Európa-bajnokságra is. Ha szombaton a szerbek, valamint kedden a litvánok ellen szintén nyernek, már biztos résztvevők.

A teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Vezércikk - Abba kell hagyni a háborús uszítást! + videó

Amikor az Európai Unió külpolitikájának irányítója Európára kiterjedt háborúról beszél, akkor kell még bárkinek is bizonygatni, hogy Brüsszelben olyan háborúpárti politikusok uralkodnak, akiket a béke érdekében le kell váltani júniusban? A kérdésről a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!