2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar - Vízi szálloda csikóhalaknak

Sydney kikötőjének felszíne alatt több mint 350 újonnan szabadon engedett fehér csikóhal költözött be új otthonába.

  • Radar - Vízi szálloda csikóhalaknak

A fehér csikóhal, vagy más néven sydneyi csikóhal, a második csikóhalfaj, amelyet az egész világon veszélyeztetettnek minősítettek, Ausztráliában viszont az első.  Ez nagyrészt az emberi hatásoknak köszönhető, beleértve az élőhelyükre gyakorolt hatásokat is. 

A fehér csikóhalak Ausztrália keleti partvidékét övező vizekben endemikusak, vagyis csak egy bizonyos helyen élnek. 2017-ben az IUCN vörös listáján az élőhelyük elvesztése miatt veszélyeztetettnek minősítették őket. A tudósok által végzett megfigyelésből kiderül, hogy a Sydney kikötőjében élő populáció 2008 és 2015 között csaknem felére csökkent, az észak-wales-i partvidéken pedig mintegy 95%-kal esett vissza.

A csikóhalak gyakori otthonát, vagyis az eldobott rákcsapdákat utánzó hoteleket legalább egy hónappal a szabadon engedés előtt telepítik, hogy az algák, szivacsok és más tengeri élőlények felhalmozódhassanak a vízben. A 2020-as szabadon engedés után kilenc csikóhalnál megfigyelték, hogy vemhesek lettek a vadonban, ami igazán pozitív a szaporodási sikerük szempontjából.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!