2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Mágnás Miska

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar – Visszaverték az ukrán támadásokat

Mind az orosz mind az ukrán fél támadja a másik állásait, katonai célpontjait. Nehéz kiigazodni a felek állításai között, hiszen a háborús helyzetben a hírek nem mindig fedik a valóságot.

  • Radar – Visszaverték az ukrán támadásokat

Oroszország közölte, hogy a hétvégén több ukrán támadást is visszavert, továbbá csapást mért több ukrán harckocsira, páncélozott járműre és önjáró tüzérségre. Eközben Ukrajna jelezte, hogy nagyjából három kilométert haladt előre a frontvonal irányába. Igaz nagyon lassan, másfél hét alatt tette meg ezt a csekély távolságot.

Pénteken egy afrikai vezetőkből álló küldöttség érkezett az ukrán fővárosba. Mint elmondták, szeretnének hozzájárulni a két ország közötti békéhez, tiszteletben tartva a két ország álláspontját. Hisznek abban, hogy van közös álláspont, amely kialakulhat és azt gondolják, hogy itt az ideje annak, hogy a felek tárgyaljanak egymással a háború befejezéséről, mert ez a háború nagy károkat okoz a világ országainak.

Ugyanez a küldöttség szombaton Szentpéterváron folytatta a békemisszióját, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozott.

Üdvözöljük afrikai barátaink kiegyensúlyozott hozzáállását az ukrán konfliktushoz. Kedves barátaink, nagyra értékeljük az Önök érdeklődését. Azonnal reagáltunk a javaslatukra, hogy tárgyalásokat folytassunk az ukrán helyzetről – mondta az orosz elnök, aki ennél is tovább ment, hiszen úgy folytatta, készek a konstruktív párbeszédre mindenkivel, aki békét akar az igazságosság és minden fél jogos érdekei alapján.

Az Afrika-országok gabona ellátását nagyrészt Ukrajna biztosítja, így komoly ellátási gondokat okoz számukra az orosz-ukrán háború. A Fekete-tengeren keresztüli gabonaszállítás megnyitására szeretnék felszólítani a feleket.

Közben a Kahovkai-gát súlyos megrongálásának következményeivel még a robbanás után több mint 10 nappal is küzdenek.

A mentőcsapatok heroikus küzdelemmel mentik az embereket, akik olykor már csak a tetőn találnak menedéket. Az orosz fennhatóság alatt álló településeken orosz önkéntes csapatok dolgoznak. A víz lefelé folyik. Nova Kahovka területén naponta körülbelül egy métert csökken, de Hola Prystanban kicsit lassabban apad. Az önkéntesek megállás nélkül mentik a bajba jutottakat.

A környéken, szivattyúzzuk a vizet a lakóépületekből, ahol az emberek a házaikba maradtak. A pincékben még mindig magas a vízszint. Elsősorban azért jöttünk ide, hogy segítsünk az embereken, mindenkinek, akinek szüksége van rá.

Eközben a Kárpátaljával határos Ivano-Frank-ivszk megyében teljes mozgósítást rendeltek el. Erről beszélt a ma reggeli Napindító című műsorunkban Dunda György ungvári tudósítónk.

Az az újdonság, hogy a teljesen megyére kiterjedő általános mozgósítást rendeltek el. Azt várják el a katona köteles férfiaktól hogy 10 napon belül mindenki kötelező érvénnyel jelentkezzen a toborzó irodákba, a hadkiegészítő irodákban ezen kívül a munkáltatóknak is kötelezettségük, hogy a dolgozókat kiértesítsék. A jogi háttere a toborzásnak vitákat váltott ki a jogászok között. Nagy kérdés, hogy akit személyesen nem értesítenek ki, azokra érvényes lehet-e a behívó például. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar -  Jelnyelven is lehet rendelni + videó

Radar - Jelnyelven is lehet rendelni + videó

A Városliget 1910-ben alapított étterme mára ikonikus hellyé vált és legendás a vendégszeretetéről hiszen a hátrányos helyzetű csoportoknak is kiemelt figyelmet szentelnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!