2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Radar

Radar – Visszatértek a sakknagymesterek + videó

Visszatérő világsztárokkal erősödött a szeptemberi budapesti sakkolimpiára a magyar válogatott.

  • Radar – Visszatértek a sakknagymesterek + videó

Lékó Péter, nemzetközi sakknagymester: "Az, hogy az ország ennyire bízzon bennem, és hogy ennyire azt akarja, hogy bizony térjek vissza. Ennek ellenére én nagyon keményen álltam a sarat, hogy nem, sajnos nem."

Lékó Péter hosszas huzavona után mondott igent a részvételre a magyar válogatott budapesti sakkolimpiai csapatába.

Lékó Péter, nemzetközi sakknagymester: "Államtitkár úr, amikor beszéltünk, akkor bár mindenre végül nem volt a válaszom, és hogy nagyon sajnálom, hogy nem, de elhangzott egy olyan dolog, hogy hacsak nem esetleg valami. És hát itt vagyok. Tehát az a valami, hacsak nem, az végül is szintén beteljesedett, és hát tényleg óriási elismerésem, államtitkár úré és elnök úré. Köszönöm a bizalmat, és örülök, hogy itt vagyok."

Két évvel ezelőtt a legmagasabban jegyzett sakkjátékosunk, Rapport Richárd román színekre váltott, de a döntés szakmailag nem vált be számára. Most pedig úgy érzi, egy régóta várt pillanat jött el, és a váltás a formájára is jó hatással lehet.

Rapport Richárd nemzetközi sakknagymester: "Ez nagyon különleges és nagyon rég várt pillanat jött el a részemre ezzel, hogy ez az esemény létrejött, és ezért nagyon hálás vagyok, és nagyon izgatottan várok a jövőre."

Schmidt Ádám, sportért felelő államtitkár: "Minden sporteseménnyel kapcsolatosan, főleg a hazai rendezésű nemzetközi sportesemények kapcsán célul tűztük ki azt, hogy ha lehet, akkor mindig a legerősebb válogatott képviselje hazánkat, és ez kiderült a mai sajtótájékoztatón, hogy Lékó Péter egy hosszas egyeztetést követően a legvégén sokáig nemet mondott, a legvégén egy feltételt szabott tulajdonképpen, hogy ha kapott Richárd gyanakvó, ő is jön. Ezt követően sikerült Pécsivel is nagyon sok órás egyeztetés eredményeképpen meggyőznünk igazából őt arról, hogy mi nagyon számítunk rá.2

A sakk szövetség elnöke sporttörténelmi pillanatként hivatkozott a két nagymester visszatérésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Megnyíltak az ajtók a magyar rákgyógyításban, amikor együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont Nemzeti Laboratóriumainak együttműködése. A cél, hogy a magyar emberek számára új diagnosztikai és terápiás lehetőségeket teremtsenek az onkológiában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!