2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Radar

Radar - Vissza az űrbe, magyar!

Megvannak a magyar űrhajós-jelöltek. A több mint 200 jelentkezőből összesen 4-en maradtak fenn a rostán, akik közül 1 ember mehet a dolgozni valamint kutatni a nemzetközi űrállomásra, mint asztronauta.

  • Radar - Vissza az űrbe, magyar!

A HUNOR Magyar Űrhajós Program sajtótájékoztatóján ma bemutatták a hosszas és bonyolult kiválasztási folyamatban sikeresen teljesítő négy űrhajós jelöltet.

Közülük lesz valaki, aki majd a Nemzetközi Űrállomáson végezhet kutatómunkát.

Korábban is hosszas felkészülés, és kiválasztás eredménye volt, hogy Farkas Bertalan az Űrbe repülhetett.

  • Szakály András a legidősebb, 40 éves repülőgép-tervező mérnök.
  • Schlégl Ádám 33 éves ortopéd sebész. a kutatások kiterjednek majd az orvosi területre is.
  • Cserényi Gyula, 33 éves erősáramú villamosmérnök.
  • Kapu Tibor 31 éves és fejlesztőmérnökként dolgozott.

annak ellenére, hogy a vizsgálatok, amiken átestünk véresen komoly vizsgálatok, de nem tagadható le az élmény faktor bennük.

A kiválasztott magyar űrhajós 2024 végén vagy 2025 elején léphet a Nemzetközi Űrállomásra, ahova a SpaceX Crew Dragon űrhajójával fog majd feljutni.

 

 

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!