2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar - Világszerte népbetegség a gerincfájdalom

Világszerte népbetegségnek számítanak a különböző gerincproblémák. Ezekkel a fájdalmakkal azonban nem minden esetben kell rögtön orvoshoz fordulni, viszont van amikor elkerülhetetlen. Sokszor a lokális fájdalmakon gyorsan tud segíteni például egy csontkovács is. Kolléganőnk egy gerincsebész szakembert és egy csontkovácsot is felkeresett.

  • Radar - Világszerte népbetegség a gerincfájdalom

Sűrűn halljuk mindnyájan, hogy jajj, de fáj a nyakam vagy a derekam. Nem is csoda, hiszen jó pár évtizede: világszerte népbetegségnek számítanak a különböző gerincproblémák, amik mára már pontosan beaznosíthatók a képalkotó vizsgálatokkal.

Dr. Misik Ferenc gerincsebész-idegsebész szakorvos kiemelte, hogy a probléma lehet kisebb vagy nagyobb: a nőket és a férfiakat egyaránt érinti, csakúgy ahogy az időseket és a fiatalokat is. Míg az egyik embercsoport rengeteg ülőmunkát végez, addig a másikat esetleg a nehéz súlyok emelése erőltetheti meg.

Ezekkel a fájdalmakkal nehéz együtt élni, de nem kell minden esetben rögtön orvoshoz fordulni. A lokális fájdalmakon gyorsan tud segíteni például egy csontkovács vagy manuálterapeuta.

A szakorvos úgy vallja, a betegek többsége meggyógyul, illetve panaszmentes lehet konzervatív kezeléssel.

Tibold Zoltán csontkovács a kezelés első lépéseként egy masszázspisztollyal kezdi ellazítani az izmokat, és közben meséli, hogy hozzá a páciensek többsége már panasszal érkezik. A masszázspisztoly vibrációt és pulzálást alkalmazva, mély, koncentrált nyomással hat az izmokra, amivel gyorsítja a vérkeringést és ezáltal a regenerálódást is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!