2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hogyan csináljunk rossz filmet 11:05

Radar

Radar - Világszerte népbetegség a gerincfájdalom

Világszerte népbetegségnek számítanak a különböző gerincproblémák. Ezekkel a fájdalmakkal azonban nem minden esetben kell rögtön orvoshoz fordulni, viszont van amikor elkerülhetetlen. Sokszor a lokális fájdalmakon gyorsan tud segíteni például egy csontkovács is. Kolléganőnk egy gerincsebész szakembert és egy csontkovácsot is felkeresett.

  • Radar - Világszerte népbetegség a gerincfájdalom

Sűrűn halljuk mindnyájan, hogy jajj, de fáj a nyakam vagy a derekam. Nem is csoda, hiszen jó pár évtizede: világszerte népbetegségnek számítanak a különböző gerincproblémák, amik mára már pontosan beaznosíthatók a képalkotó vizsgálatokkal.

Dr. Misik Ferenc gerincsebész-idegsebész szakorvos kiemelte, hogy a probléma lehet kisebb vagy nagyobb: a nőket és a férfiakat egyaránt érinti, csakúgy ahogy az időseket és a fiatalokat is. Míg az egyik embercsoport rengeteg ülőmunkát végez, addig a másikat esetleg a nehéz súlyok emelése erőltetheti meg.

Ezekkel a fájdalmakkal nehéz együtt élni, de nem kell minden esetben rögtön orvoshoz fordulni. A lokális fájdalmakon gyorsan tud segíteni például egy csontkovács vagy manuálterapeuta.

A szakorvos úgy vallja, a betegek többsége meggyógyul, illetve panaszmentes lehet konzervatív kezeléssel.

Tibold Zoltán csontkovács a kezelés első lépéseként egy masszázspisztollyal kezdi ellazítani az izmokat, és közben meséli, hogy hozzá a páciensek többsége már panasszal érkezik. A masszázspisztoly vibrációt és pulzálást alkalmazva, mély, koncentrált nyomással hat az izmokra, amivel gyorsítja a vérkeringést és ezáltal a regenerálódást is.

 

További epizódok

Radar - Eltűnt kastélyok nyomában

Radar - Eltűnt kastélyok nyomában

Illés Péter kollégánk már jó pár elhagyatott helyet lencsevégre kapott, most egy újabb kísértet helyre viszi el önöket. Saját bevallása szerint is, a szeles idő miatt valóban félelmetes volt az üresen álló épület. 2023. május 29.
Radar - Múltbéli sportesemények

Radar - Múltbéli sportesemények

A filmhíradó számos pünkösdi sporteseményt örökített meg a hazai közönségnek, ezekből a felvételekből készítettünk most egy válogatást, amivel egy kicsit visszautazhatunk az időben és megismerhetjük a korszak néhány sikeres sportolóját és sportcsapatát. 2023. május 29.
Radar - Virágzik a pünkösdi rózsa

Radar - Virágzik a pünkösdi rózsa

Pénteken nyitotta meg kapuit az országosan egyedülálló Cziráky Margit Rózsakert a fertődi Esterházy-kastélyban, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2023. május 29.

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!