2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Radar

Radar - Világméretű fakard Sólyon

Sóly község egyik legnagyobb büszkesége egy közel 19 méter magas fakard. A nem mindennapi műalkotást egy helyi fafaragó művész készítette el közel három és fél hónap alatt.

  • Radar - Világméretű fakard Sólyon

Elődjét 1998-ban állították, ami az államalapításnak, valamint Koppány és István csatájának állított emléket. Az azonban elkorhadt és 2014-ben kidőlt. A régi, 13 méteres magasságával a világ legnagyobb fakardja volt, a most felállított pedig kicsivel több mint 18 méteres. Ez az emlékmű nem más, mint a sólyi fakard.

Hét évvel ezelőtt első lépésként Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke jelképesen megejtette a kezdő vágást a nyolc tonnás fatörzsön. A bakonybéli erdőből származó, Bakonyerdő Zrt. által kiválasztott és kivágott farönk, amelyből a kard készült, 110 éves és 40 méter magas volt.

A világbajnok párbajtőrvívó Koch Máté, az Európa-bajnok, szintén párbajtőrvívó Andrásfi Tibor és az olimpikon tőrvívó, Pásztor Flóra is tiszteletét tette a nem mindennapi látványosságnál. A fakard készítője büszkén mesélte, hogy mennyit dolgozott vele.

További epizódok

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot. 2023. december 05.
Radar - 23 milliárdos kokainfogás Budapesten + videó

Radar - 23 milliárdos kokainfogás Budapesten + videó

23 milliárd forintnyi nagy tisztaságú kokaint találtak a budapesti rendőrök a csepeli szabadkikötőben. 2023. december 05.
Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!