2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Radar

Radar – Így készül a párizsi olimpiára Hámori Luca ökölvívó bajnok + videó

Mai adásunkban elstartol az Irány Párizs! című rovatunk, amelyben azokat a sportolókat igyekszünk bemutatni, akik kijutottak a 2024-es párizsi olimpiára. Most egy angyalarcú ökölvívó lányt ismerhetnek meg, aki férfiakat megszégyenítő módon bunyózik.

  • Radar – Így készül a párizsi olimpiára Hámori Luca ökölvívó bajnok + videó

A sportoló így mutatkozott be a műsorban: "Hámori Luca vagyok, 66 kilóban versenyzem és a tavalyi évben sikerült kvótát szereznem a 2024-es párizsi olimpiára.2

A Budapestről csaknem 250 kilométerre, az Alpokalján található kisvárosban, Kőszegen járunk. A történelmi település hangulatos szűk utcáival, színes barokk házaival és a plébániatemplommal igazi ékszerdoboz. A város minden kis részletében megbújik Jurisics Miklósnak, a Kőszegi-vár hős védelmezőjének az emléke.

A megannyi történelmi kincs mellett, manapság egy 23 éves fiatal lányra is büszkék a kőszegiek. Hámori Luca ugyanis sporttörténelmet írt azzal, hogy első magyar női ökölvívóként ott lesz a párizsi olimpián. Most elkísértük oda, ahol minden elkezdődött, a box-terembe.

Első ránézésre furcsállhatjuk, hogy egy ilyen csinos lány miért választott egy ilyen kemény sportot, ám a családi minta egyértelműen meghatározta, hogy nem balett-táncos lesz belőle.

Hámori Luca így vallott magáról: "Egy küzdősportoló családból származom, hiszen édesapám birkózó a mai napig, illetve a bátyám szintén bokszoló volt, igaz, ő már visszavonult és abbahagyta a pályafutását, viszont ő volt a példaképem kiskoromtól kezdve. Soha nem voltam az, aki két perce meg tudott ülni a fenekén, és elkezdett érdekelni, hogy a testvérem hol tűnik el minden nap öttől hétig, mit csinál, tudtam nyilván, hogy bokszol, de hogy mégis mit jelent ez."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!