2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Radar

Radar - Vasúttal a két világháború között

Vasúttal a két világháború között címmel nyílt kiállítás a kenderesi indóházban. A tárlat a többi között bemutatja a meghatározó 424-es gőzmozdony történetét, de megtekinthető a Turán 12-es autószállító vagon és egy 1934-es Maybach luxusgépjármű is.

  • Radar - Vasúttal a két világháború között

A kiállításon a látogatók megismerhetik a két világháború közötti közlekedéspolitikát, a motorvonatfejlesztést, a vasútvillamosítást és a visszacsatolt területeknek a vasútépítését.

Az első világháborút követően újra rohamos fejlődésnek indul a vasútfejlesztés. Ekkor indul az ikonikus 424-es gőzmozdony gyártása, amely 1924-től 1984-ig közlekedett menetrendszerint személyvonatként.

Összesen 514 darab készült belőle, az első az Északi Járműjavítóban tekinthető meg. Kenderesen pedig a típus 1:5-ös kicsinyített mását állították ki.

Szintén megtekinthető a tárlaton a Turán 12-es autószállító kocsi. Ez az államfői különvonathoz tartozott, ez volt a második vagon, amit a szerelvénybe soroltak. Az elképzelés egy olyan fedett vasúti kocsi volt, amely akár két gépjármű szállítását is lehetővé teszi.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!