2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Vadmadármentés Sukorón

Ilyenkor, nyár derekán már több fészekaljnyi madárcsemete kirepült már, ki ügyesebben ki pedig szerencsétlenebbül. A Sukorói Madárkórház őket is ellátja, akiket baleset ért az első szárnycsapások manőverezése során, valamint azokat is, akik az elmúlt napok viharaiban károsodtak. És itt van az ország egyetlen madármentő inkubátora is.

  • Radar - Vadmadármentés Sukorón

Sukorón gyönyörű természeti környezetben található az ország azon kevés állatkórháza, amely kimondottan vadon élő madarak gyógyítására szakosodott. Kizárólag önkéntesekkel és támogatásból működik a vadmadárkórház.

Bárki aki talál egy segítségre szoruló madarat, ide elhozhatja. A Pom Pom meséiből ismert madérvédő golyókapkodó után itt az ország első és egyetlen madármentő inkubátora is. Bekészített dobozokba tudják betenni a madarakat. A papír kitöltése után csak le kell csukni az inkubátort.

Benéztünk az állatórház állandó lakóihoz is, akik vagy éppen gyógyulnak vagy már meggyógyultak, de nem lehet őket visszaengedni a természetbe.

A Székesfehérvári Állatkórházból indult el a Vadmadárkórház még a '90-es évek közepén, ahol fogadtak vadmadarakat is.

Bár az ide hozott madarak egy részét nem lehet megmenteni, de akik életben maradnak azok többsége visszakerül a természetes élőhelyére. Akik viszont nem, mint ezek a réti sasok is, azokat életük végéig itt gondozzák önkéntesek és adományok segítségével. Önkéntesnek pedig bárki jelentkezhet, mint ahogy örökbefogadónak is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!