2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar - Újra látogatható a kastély Edelényben

Ismét látogatható az Edelényi kastély, amely hazánk egyik legszebb barokk kastélya. Az újranyitást egy borsod vármegyei identitást erősítő kiállítással ünnepelték meg, de már a további programokra is készülnek.

  • Radar - Újra látogatható a kastély Edelényben

A helyiek örömmel fogadták az újranyitás hírét. Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola a külföldi testvériskolák csoportjainak is minden alkalommal megmutatja a kastélyt.

A kastélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat vette kezelésbe. Kezdésként egy helyi identitást erősítő állandó kiállítást adtak át a létesítményben.

"Ez egy nagy dolog. Azt is mondhatnám, hogy ez a mai nem csupán egy kiállítás megnyitó, hanem egy ünnepélyes kastély újranyitás is. Amikor legutóbb itt voltam, akkor éppen bezárt a kastély, hála a jó Istennek, nem sokat kellett várni a mai, ünnepi alkalomra. Gratulálok az elvégzett munkához” - mondta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

A nyáron színes programokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket az edelényi kastélyban, de már az őszre és az adventi időszakra is készülnek.

A teljes riport:

Borítókép: mizumiskolc.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!