2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar - Újabb magyar diák a Harvardon + videó

Fiatal, tehetséges, céltudatos. Sorra nyeri a tanulmányi versenyeket. Nem véletlen, Lehoczky Tamarát felvették a világ egyik legjobb egyetemére, a Harvardra. Ráadásul már érettségi előtt. A Toldy Ferenc Gimnázium végzős diákjának eltökélt célja, hogy a diploma megszerzése után az ENSZ-ben dolgozzon.

  • Radar - Újabb magyar diák a Harvardon + videó

A Harvard több rangsor szerint a világ legjobb egyeteme. Nobel- és Pulitzer-díjasok sora tanult itt. Érdekesség, hogy Lontay Olivér és a Radarban is bemutatott Kovács Ferenc Somával immár három magyar fog tanulni az amerikai csúcsegyetemen.

Számos követelménynek kell megfelelni, hogy valaki ide bekerüljön. Kevesebb mint 3 százalékát veszik csak fel a jelentkezőknek. A jegyek mellett nemzetközi nyelvvizsgát kell letenni, tanári ajánlásokat kérni, valamint a tanórákon kívüli tevékenység is fontos. Tamara egy, az ENSZ működését modellező versenyen már több díjat bezsebelt, New Yorkban például „a legjobb delegáltnak" választották.

Tamara augusztusban utazik Amerikába, ahol ezzel egy teljesen új fejezet kezdődik az életében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!