2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Radar

Radar – Újabb járművekre lesz kötelező a biztosítás + videó

Az elektromos rollerek térhódításával nemcsak a KRESZ-szabályoknak, de a közlekedésben újfajta járművekkel résztvevők kötelező biztosítása is megváltozott.

  • Radar – Újabb járművekre lesz kötelező a biztosítás  + videó

Az elektromos rollerhez hasonló zéró kibocsátású járművek Magyarországon is nagyon népszerűek. Ezzel együtt a rolleresekkel történt közlekedési balesetek száma folyamatosan emelkedik. Nem egy halálos kimenetelű tragédia történt már. Pontos adatot nem találni, sok esetben be sem kerül a statisztikákba, de biztosan több száz ilyen eset történik évente hazánkban.

Várható volt, hogy itthon is szabályozzák majd ezeket az eszközöket, és amennyire tudjuk biztosítóként, ez nemsokára a KRESZ szintjén is tükröződni fog. Először a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kérdését rendezték a törvényhozók. ((...)) 25 kilogrammnál kisebb járművek esetében a 25 km/h a határ, a 25 kilogrammnál nagyobb járművek esetében pedig a 14 kilométer/óra, efölött kell a járművekre KGFB-t kötni.

A Jövő Mobilitása Szövetség adatai alapján 80-100 ezer roller van a hazai utakon és akkor a segwayekkel még nem számoltunk. Mind a tulajdonosoknak, mind az egyszeri bérlőknek figyelniük kell majd.

Szintén a 2009-es KGFB törvény tisztázza, hogy olyan esetekben, amikor nincsen rendszám a járművön, akkor a mindenkori felhasználó az üzembentartónak is minősül. Tehát meg kell győződnie arról, hogy kell-e az adott eszközre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, és van-e rá kötve, hogyha kell. Amennyiben nincs, akkor pedig neki kell megkötnie, vagy ne használja a járművet.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!