2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar – Újabb járművekre lesz kötelező a biztosítás + videó

Az elektromos rollerek térhódításával nemcsak a KRESZ-szabályoknak, de a közlekedésben újfajta járművekkel résztvevők kötelező biztosítása is megváltozott.

  • Radar – Újabb járművekre lesz kötelező a biztosítás  + videó

Az elektromos rollerhez hasonló zéró kibocsátású járművek Magyarországon is nagyon népszerűek. Ezzel együtt a rolleresekkel történt közlekedési balesetek száma folyamatosan emelkedik. Nem egy halálos kimenetelű tragédia történt már. Pontos adatot nem találni, sok esetben be sem kerül a statisztikákba, de biztosan több száz ilyen eset történik évente hazánkban.

Várható volt, hogy itthon is szabályozzák majd ezeket az eszközöket, és amennyire tudjuk biztosítóként, ez nemsokára a KRESZ szintjén is tükröződni fog. Először a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kérdését rendezték a törvényhozók. ((...)) 25 kilogrammnál kisebb járművek esetében a 25 km/h a határ, a 25 kilogrammnál nagyobb járművek esetében pedig a 14 kilométer/óra, efölött kell a járművekre KGFB-t kötni.

A Jövő Mobilitása Szövetség adatai alapján 80-100 ezer roller van a hazai utakon és akkor a segwayekkel még nem számoltunk. Mind a tulajdonosoknak, mind az egyszeri bérlőknek figyelniük kell majd.

Szintén a 2009-es KGFB törvény tisztázza, hogy olyan esetekben, amikor nincsen rendszám a járművön, akkor a mindenkori felhasználó az üzembentartónak is minősül. Tehát meg kell győződnie arról, hogy kell-e az adott eszközre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, és van-e rá kötve, hogyha kell. Amennyiben nincs, akkor pedig neki kell megkötnie, vagy ne használja a járművet.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!