2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Radar

Radar - Új megoldások a vadgázolások elkerülésére

Ősszel megnövekszik a vadbalesetek esélye az utakon. A veszélyre figyelmeztető közúti táblák ellenére minden évben sok autós ütközik az útra kiugró vaddisznókkal vagy szarvasokkal. A közútkezelő rendőrségi szakemberekkel együttműködve új megoldást próbál ki a frekventált területeken, amitől azt reméli, hogy jó eséllyel szinte nullára csökkenthető a vadbalesetek száma.

  • Radar - Új megoldások a vadgázolások elkerülésére

A Börzsöny és a Cserhát kedvelt kirándulóhelyek, ahová legtöbbször a fővárosból érkeznek egy-egy napos túrákra. Nógrád az ország legerdősültebb helyeként szemet gyönyörködtető tájakat kínál, sajátos klímáját főleg nyáron élvezik a legtöbben a hűsítő erdőkben.

Ám ez veszélyekkel is együtt jár. A sűrű autós forgalomban főleg ősszel okoznak baleseteket az utakra ugró vadak. Közlekedési szakértők mindig arra figyelmeztetnek, hogy a vadveszéllyel jelzett szakaszokon csökkentsék a sebességet, ám olykor ez sem elégséges ahhoz, hogy megússzák az ütközést.

Útmenti oszlopokra szereltek vadriasztókat a Magyar Közút munkatársai. Nógrád vármegyében az egyik legforgalmasabb főúton próbálnak ki új módszert arra, hogy távol tartsák a vadakat a közúttól.

A vadriasztó prizmák nem egy kísérlet részei, a szakemberek szerint ezzel a módszerrel kijelenthetően hatékonyan tudnak baleseteket megelőzni. Ugyanezen a főútvonalon több kilométerrel arrébb már bizonyítottan jól működik.

További epizódok

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

A Nemzeti Nyomozó Iroda már több mint egy éve nyomoz egy Németországban prostituáltakat futtató, magyar tagokból álló banda ellen. 2023. november 28.
Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Egy Izraelben élő magyarral beszélgettünk arról, mit érzékelnek a hétköznapjaik során a háborús helyzetből. 2023. november 28.
Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. 2023. november 27.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!