2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Radar

Radar - Tűzben edzett történelem + videó

600 tonna speciális acélból készül a Paks II. atomerőmű ötös blokkjának tartálya. A HírTV stábja ott volt az Atomenergomas Szentpétervár melletti üzemében, amikor elkezdődött a különleges munkafázis. A paksi beruházás orosz partnere, a Rosatom és a magyar megrendelők egyaránt elégedettek a gyártási folyamattal.

  • Radar - Tűzben edzett történelem + videó

Történelmi pillanat, ünnepélyes gombnyomással kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű 5. számú blokk reaktorkamrájának gyártása, méghozzá Szentpétervár mellett, Kolpinoban, a Roszatom gépgyártó részlege, az Atomenergomas üzemében. A beruházás megvalósulása ezzel újabb mérföldkövéhez érkezett.

Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már sajtótájékoztatón számolt be, a Paks 2 beruházás megvalósításának eddigi legfontosabb eseményéről.

Szentpétervártól 30 kilométerre, Kolpinoban Európa egyik legnagyobb automatizált kovácsüzemében, a Paks II. szívét majd magába foglaló reaktortartály öntése április elején kezdődött meg. 

Az elemek tömege együtt, több mint 600 tonna. Egy ilyet elkészíteni, pláne ilyen minőségi követelmények mellett hatalmas feladat, ami óriási tapasztalatot és technológiai felkészültséget jelent. Éppen ezért már maga az öntés is egy szigorú technológiai követelmény rendszernek megfelelően, ívkemencében megolvasztott acélból, gigantikus méretű vákuumkamrában történt. Ezután az alkatrészek, a reaktortartályt alkotó gyűrűk és a tartály alját alkotó elliptikus elem megmunkálását folytatják itt Kolpinoban a kovácsolással.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - VV Fanni halott + videó

Radar - VV Fanni halott + videó

Az egykori valóságshow szereplőt a jogerős ítélet szerint 2017-ben meggyilkolták, ám halálának tényét csak most állapították meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!