2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar – Továbbra is az állóháború jellemzi az orosz-ukrán konfliktust

Az orosz-ukrán konfliktusra továbbra is állóháború a jellemző, a frontokon csupán apró sikereket tud elérni mindkét fél. Eközben megtartotta Közgyűlését az ENSZ, ahol a vezető téma volt az orosz-ukrán szembenállás.

  • Radar – Továbbra is az állóháború jellemzi az orosz-ukrán konfliktust

Kigyulladt egy olajtároló az oroszországi Szocsi Adler kerületében – derült ki a Strana.today Telegram-csatornájának egyik posztjából. A helyiek hatalmas robbanások hangját hallották, majd a tárolót ellepték a lángok. 

Eközben Igor Konasenkov arról számolt be, hogy hét ukrán támadást vert vissza az orosz hadsereg, az Ukrán Fegyveres Erők embervesztesége 625 fő volt. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között három vezetési pontot, két lőszerraktárt, egy Szu–25-ös repülőgépet, kilenc páncélozott harcjárművet, 15 HIMARS- és Uragan rakétát, valamint 38 drónt nevezett meg.

Az ukrán légvédelem szerda reggeli jelentése szerint 17 drónt semmisítettek meg, illetve egy Kremencsukhoz közeli olajfinomítóban keletkezett kár, áldozatokról egyelőre nem tudni.

Somkuti Bálint a Hír TV Napindító című műsorában úgy fogalmazott, a legutóbbi két jelentősebb ukrán siker ellenére is az állóháború a jellemző.

Mindeközben a Wagner-csoport ügyében változás történt. Prigozsin halála után a Kreml szorosabb ellenőrzés alá vonta a Közel-Keleten és Afrikában működő, mintegy 6000 harcosból álló csapatot. A zsoldosszervezet közölte, hogy harcosaik visszatérnek Ukrajnába, és készen állnak megvédeni az orosz érdekeket.

Kedden megtartották az ENSZ Közgyűlést is, melynek egyik vezető témája természetesen a háború volt. Az ukrán elnök is felszólalt a világszervezet székházában, a háború kezdete óta személyesen először.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!