2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, majd kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot.

  • Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

A tartalomból: 

  • Ukrajna szerte légiriadó volt kedden, az oroszok számos nagyvárost támadtak drónjaikkal és rakétáikkal.
  • Az ukrán katonák sikereket értek el Bahmuttól délre, Avdijiva után Kliscsijivkát is visszafoglalták az oroszoktól. A valaha félezres kistelepülés mára lényegében szellemfaluvá változott, egy ház sem maradt épen.
  • Volodimir Zelenszkij elnök New Yorkba érkezett, hogy az ENSZ-ben nemzetközi segítséget kérjen hazája számára. Az egyik riporter arról kérdezte, hogy a Biztonsági Tanácsban ülve marad-e majd, amikor az orosz külügyminiszter szót kap majd.
  • Békét és biztonságot sürgetett Magyarországon, Ukrajnában, Európában és az egész világban a magyar köztársasági elnök. Az államfő a New York-i ENSZ székházban tartott beszédében elítélte Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Novák Katalin azt is hozzátette, hogy hazánk elismeri a háború sújtotta ország területi egységét.
  • Az oroszok és a kínaiak egyetértenek abban, hogy az ukrajnai rendezés lehetetlen Oroszország nélkül - ezt Szergej Lavrov orosz és Vang Ji külügyminiszter is megerősítette. Úgy vélik: minden olyan, a válság rendezésére irányuló kísérlet, amely figyelmen kívül hagyja Oroszország érdekeit, hiábavaló.
  • A világ ismét az atomháború küszöbén áll, a helyzet hasonlóan feszült, mint az 1962-es kubai rakétaválság idején volt – jelentette ki Ferenc pápa.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!