2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar - Titkolt betegségek

Rengeteg tévhit él a társadalomban a betegségekről és még a saját testünk is sokszor misztérium. A legkényesebb témákat pedig szinte mindenki igyekszik elkerülni. Szerencsére Dr. Krauth Barbara szülész- nőgyógyász úgy döntött, hogy tiszta vizet önt a pohárba. Az online térben válaszol meg olyan kérdéseket, amelyeket maga is gyakran hall a rendelőben.

  • Radar - Titkolt betegségek

Az internet bugyraiban terjengő hiteltelen és lenyomozhatatlan információk ellen üzent hadat Dr. Krauth Barbara azzal, hogy elindította a YouTube-on és a Tik-Tokon is saját csatornáját, hogy edukálja azokat, akik kíváncsiak saját testük működésére.

Az egyik legkínosabb téma, amellyel orvoshoz fordulnak az emberek, azok a nemi úton terjedő betegségek, mint például a már jól ismert HPV, a Chlamidia vagy az Ureaplazma. A HIV vírus pedig szinte csak elvétve fordul elő hazánkban.

A legalattomosabb ezek közül a Chlamidia, amely ugyan gyulladásokat okozhat, a felek a legtöbb esetben tudtukon kívül adnák át partnerüknek.

Se férfinél se nőnél nem okoz tünetet. Olyan lehet maximum, hogy ilyen apró pici alhasi kis szúrások, de mivel az emberek többségének időről-időre fáj a hasa, ezért ezt így nagyon nehéz eldifferenciálni, hogy akkor ez most ez egy chlamidi vagy nem.

Ugyancsak tünetmentes a méhnyakrákot okozó HPV fertőzés is, amely évente a világon több százezer nő életét követeli.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!