2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - Tartalékosnak állt a focista + videó

Tájékozódás, álcázás, védelem, támadás, robbantás, fegyverhasználat. Mindezeket a készségeket elsajátították azok a területvédelmi tartalékos katonák, akik az 5 hetes alapkiképzésük végére értek Somogy vármegyében. Köztük van Rajczi Péter egykori válogatott labdarúgó is, aki a mezét katonai egyenruhára cserélte.

  • Radar - Tartalékosnak állt a focista + videó

Az Újpest egykori gólkirályából lett tartalékos katona lett, aki épp a lőkiképzés utolsó gyakorlatait teljesíti 57 társával a sántosi lőtéren.

Somogy vármegyében az alapkiképzés Nagykanizsán zajlik, csak a lőkiképzés történik a Kaposvár melletti lőtéren, ahová Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is kilátogatott.

Nap mint nap találkozok olyanokkal, akik jelentkeztek vagy már most bent vannak tartalékos katonaként. Úgy látom, hogy ez trendi lett, hogyha szabad ezt a kifejezést használni, és itt most ezen a lőtéren a Bauer területvédelmi ezred több mint 1100 tartalékos katonának a kiképzését vállalta - mondta el a politikus.

Ez tehát csak a töredéke azoknak a tartalékos katonáknak, akik az ország más területeit fogják ellátni, védeni és szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Perre mehet a kormány az Európai Bizottsággal, ha nem térítik meg a határőrizeti költségeinket, sőt: helyette még büntetnek is minket. Már csak egy kérdés fontos: milyen bíróság előtt. Mert az unió bírósága finoman szólva sem tűnik pártatlannak a migrációs bírság kiszabása óta. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Elfeledett magyar ételek nyomában + videó

Radar – Elfeledett magyar ételek nyomában + videó

Pöcsmácsik, görhe, barátfüle. Sokaknak talán meglepő lehet, de az előbb felsorolt három szó mind egy-egy klasszikus, sokak által elfeledett magyar ételt takar. Ez részben annak is köszönhető, hogy a különböző ételeket más és más néven ismerik országszerte, de vannak klasszikus ételeink, amelyek valamilyen okból kimentek a divatból és már csak nagyon kevés helyen fogyasztják.
Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Az életünk lassan minden területén valamilyen módon jelen van a mesterséges intelligencia. Számtalan kérdés fogalmazódik meg ezzel kapcsolatban a társadalomban, amelyekre szakértők válaszoltak az AI Summit rendezvénysorozat konferenciatermeiben.
Radar – A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány segít + videó

Radar – A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány segít + videó

A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány különleges programot szervezett. Lillafüredre várták mindazon szülőket, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek. A cél az volt, hogy kikapcsolódást nyújtsanak az ő számukra, akiknek az egész élete egy 24 órás készenléti szolgálat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!