2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Radar

Radar - Tanulni menő

95 ezer diák örülhetett az ország több pontján megrendezett "PONT OTT" elnevezésű, felsőoktatási felvételi ponthatár partin. Az új felvételi rendszernek köszönhetően, idén sokkal többen gondolták úgy, hogy tovább tanulnak, sőt nő a több diplomát megszerezni kívánók száma is.

  • Radar - Tanulni menő

Szerdán este 126 ezer fiatal várta főiskolai vagy egyetemi felvételi eredményét.

A tavalyinál 27 ezerrel többen izgultak július 26-án a felvételi ponthatárok kihirdetése miatt. A felvételizők szerdán este 8-kor közvetlen sms-ben kapták meg az eredményeket.

De ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról.

A pontszámokat az határozta meg, hogy az adott szakra jelentkezők hány pontot értek el, így a rendelkezésre álló helyek fényében számították ki, hogy mi a limit a bekerüléshez.

A sikeres felvételi időszaknak is szól a konfetti eső, hiszen a megújult felvételi rendszernek köszönhetően 27 százalékkal nőtt a felsőoktatásba jelentkezők száma. A már főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezők közül 26 ezren gondolták úgy, hogy még egy szakon, sokan munka mellett szereznek felsőfokú képesítést.

34 százalékkal többen, mint tavaly, 100 ezren az első diplomájukért felvételiztek idén.

A PONT OTT partin Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz év legsikeresebb felvételije volt a mostani.

A pontváró bulit nem csak a fővárosban, hanem több vidéki városban is megtartották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!