2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Radar

Radar – Sok millió forint értékű egészségmegőrző terméket küld a Béres Ukrajnába

Az alapítása harmincadik évfordulóját idén ünneplő Béres Alapítvány az orosz-ukrán háború kitörése óta segíti a harci események elszenvedőit. A harmincötmillió forintot is meghaladja az az adomány, amellyel a szükséget szenvedőket segíti. Ma újabb, hét és félmillió forint értékű egészségmegőrző termék indult útnak a cég szolnoki gyárából a háború sújtotta területekre.

  • Radar – Sok millió forint értékű egészségmegőrző terméket küld a Béres Ukrajnába

Az orosz-ukrán háború kitörése óta a Béres Alapítvány folyamatosan igyekszik segíteni – elsősorban egészségvédő Béres – termékek adományozásával a nehéz helyzetbe került ukrajnai lakosságot.

„Béresként mi közvetlen közelről is láthatjuk az ukrán lakosság rászorultságát. Hiszen Ukrajnában saját képviselettel rendelkezünk. Országszerte dolgoznak munkatársaink. Átéltük a külképviseletünk vezetőjének menekülését. Aki hat gyermekével kényszerült elhagyni otthonát az egymást érő bombatámadások miatt. Átérezhettük a kétségbeesésüket. Láttuk a képeket a kollégáink lerombolt házáról. És napi szinten a saját bőrünkön is érezzük a mindent átható bizonytalanságot. Ebben a helyzetben nem kétséges, hogy nekünk, Béreseknek, a Béres alapítványnak még elhivatottabban kell szolgálnunk a segítséget” – fogalmazott Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.

Az alapítvány több, Ukrajnában tevékenykedő karitatív szervezettel együttműködve, célzottan juttatja el adományait a valóban rászorulóknak. Az egészségvédő termékek szétosztásában azonban Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, valamint Záhony Város Önkormányzata is segít.

„Természetesen mindig van helye minden adománynak és minden segítségnek. Különösen most, a háború sújtotta Ukrajnában. Hatalmas értékű adományról van szó, a legmegfelelőbb helyre fogjuk eljuttatni és a legnagyobb felelősség elve alapján fogjuk kezelni ezt a több mint hétmillió forintot érő egészségmegőrző adománycsomagot. Már felvettük a kapcsolatot a kárpátaljai megyei vezetés adminisztrációjával, illetve kormányzó úrral. Aki biztosított minket arról, hogy igen, fogadják a gyógyszereket a lehető legnagyobb köszönettel. És Ukrajna leginkább sújtott válságpontjaira fogják eljuttatni személyesen, amelyeket a kárpátaljai kormányzó úr havi rendszerességgel személyesen is meglátogat” – mondta Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul.

Ma több mint hét és félmillió forint értékű Béres- adomány indult útnak, de a háború kitörése óta már több mint harmincötmillió forint értékben juttatott segélyeket a térségbe a Béres cégcsoport.

„Fiam, hogyha segítséget kérnek tőled, és te tudsz segíteni, akkor ezt megtenni kötelességed” – idézte atyja egykori intését Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke. „A Béres Alapítvány ezen az útvonalon van, a Béres Alapítvány – mondjuk azt, hogy – egy leányszervezete a Béres Gyógyszergyárnak. Tehát ez nem egy olyan alapítvány, amely egy pénznyomda, és gyártja a pénzt és ebből segítjük az emberiséget. Mi azzal tudunk segíteni az embereknek, amit a Béres Gyógyszergyár megtermel. Ez elsősorban a termékei. És valóban, ahogy konzul úr is mondta, ebben benne van a kollégáinknak is a kéznyoma, a szívük” – tette hozzá Béres József.

A cégcsoport nem csak egészségmegőrző készítményekkel segít: munkatársai többször gyűjtöttek már tartós élelmiszereket, ruhaneműt, gyerekjátékokat a szükséget szenvedőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!