2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - Rongálás az osztrák határon

Komoly konfliktus alakult ki az osztrák–magyar határátkelőhelyeken az elmúlt időszakban. Schattendorf polgármestere a balesetveszélyes autósokra hivatkozva lezárta a magyar határhoz vezető utat. Az ingázók nem akarnak kilométereket kerülni, ezért a határon lévő parkolóban hagyják az autóikat. Azonban egyre többen számolnak be arról, hogy a kocsikban kárt tesznek osztrák oldalon.

  • Radar - Rongálás az osztrák határon

2015-ben már korlátozták ezen a határátkelőn az áthajtást, pont a legforgalmasabb időszakokban tiltották meg: reggel 5 és 8 óra között és délután 4 és 7 óra között. Azóta az itt átkelők két autót használnak az ingázáshoz.

Ezek a rongálások azóta történtek, mióta március 1-től lezárták az Ágfalva Schattendorf közötti határátkelőt javítási munkálatokra hivatkozva, ugyanis Schattendorf polgármestere a határátlépési pontnál sétáló utcát szeretne kialakítani.

Dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere személyesen is találkozott a károsultakkal. Korábban levelet is irt Schattendorf polgármesterének, amelyben kérte, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Az ingázók 2015 óta használják a határátkelőt. Így jutnak el nap mint nap munkahelyeikre, hogy ne kelljen kerülniük a nagy határ irányába, ahol gyakoriak a fennakadások a reggeli forgalomban. Ezeket az osztrák oldalon parkoló autókat rongálták meg az elmúlt hónapban.

Az ingázók most attól tartanak, hogy lassan a parkolókat is lezárja előlük Schattendorf polgármestere.

 

További epizódok

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

Radar - Cápák közé merült a Mikulás Nyíregyházán + videó

A nem veszélytelen manővert a Nyíregyházi Állatparkban hajtotta végre krampuszával együtt, a látogatók szeme láttára. 2023. december 04.
Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Radar - Jegyek az Európa-bajnokságra + videó

Az MLSZ óriási érdeklődésre számít a magyar válogatott meccsein. 2023. december 04.
Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

Radar - A terhes nőt sem kímélték a drogkereskedők + videó

A banda tagjai egy meghiúsult üzletért akartak visszavágni egy férfin, akinek terhes feleségét is megverték. Az elkövetők szerencsétlenségére az egészet fényes nappal felvette a térfigyelő kamera. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.
Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

Radar - Ismét hullanak a rakéták + videó

A Hamász már a tűzszünet lejárta előtt rakétatámadást indított Izrael ellen és a válasz sem maradt el. Az Izrael és Hamasz közötti háború így az 56. napjához érkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!