2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Radar

Radar - Robbanások pünkösd hétfőn

Az orosz-ukrán konfliktus továbbra sem csitul. Sőt mind két fél komoly erőkkel dolgozik a következő támadási és védelmi stratégián.

  • Radar - Robbanások pünkösd hétfőn

Az orosz offenzíva az elmúlt napokban egyre erősebb. A háború abszolút vesztesei, a civilek, akik napról-napra élnek, állandó légiriadók vagy lövések veszélyében.

Robbanások hallatszottak az ukrán fővárosban. Oroszország májusban már a 16. légitámadást indította Kijev ellen.

A pánikba esett lakosok, köztük gyerekek is, fedezékbe menekültek, amikor az ég füstcsíkokkal és robbanásfelhőkkel telt meg.

Pünkösd hétfőjének éjszakáján folytatódtak a támadások, rakéták és drónok tucatjait vettette be az orosz haderő.

Az ukrán hatóságok állítása szerint 11 cirkáló- és ballisztikus rakétát lőttek ki, és egy embert kórházba szállítottak.

A kijevi metróállomások tele voltak menedéket kereső emberekkel. Többen figyelmen kívül hagyták a légiriadót amíg közelebbi, hangos robbanásokat nem hallottak a városközpontban.

Az emberek a folyamatos stresszben élnek a megszaporodott légiriadók miatt. Olykor oldani kell a háborús feszültséget.

Ugyanezen a napon a Harkiv régióban található Kvsharivka városban az éjszakai támadás komoly károkat okozott. Harkiv kormányzója elmondása szerint hat ember sebesült meg a támadásban. A sérültek között három idős nő, egy terhes kismama és két gyermek van.

Bakhmut ellen - amely a háború eddigi leghosszabb és legvéresebb csatájának volt a színhelye – nem indult hétfőn orosz támadás.

Ennek ellenére Oroszország fokozza az offenzívát a légitámadások gyakoriságát Ukrajna területén.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy az Egyesült Államoktól kapott Patriot rakétaelhárító rendszerek használata nagy szerepet játszik majd az orosz invázió elleni előrenyomulásban.

Az elmúlt hetek, napok háborús eseményei szerint a békekötés még mindig távol áll mind két háborús féltől.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!