2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

Radar - Rendőrgyilkosság Budapesten

Intézkedés közben életét vesztette egy rendőr Budapesten. Egy őrjöngő férfihez riasztották az egyenruhásokat, aki be akarta törni szomszédja ajtaját. Az elkövető látszólag megadta magát a kiérkező 5 rendőr láttán, aztán rájuk támadt, és három rendőrt megsebesített. Baumann Péter főtörzsőrmester olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt. Két társa sérülten is a késes támadó után ment, végül az utcán lábon lőtték, és elfogták.

  • Radar - Rendőrgyilkosság Budapesten

Azt, hogy pontosan mi történt, sem a rendőrség, sem az ügyészség nem árulta el a nyomozás érdekeire hivatkozva. Amit tudni lehet az az, hogy a támadó férfi megszúrta a 29 éves Baumann Pétert, és még két rendőrt. A 29 éves főtörzsőrmester állítólag szíven szúrta, összeesett, két társa végtagsérüléseik ellenére a férfi után eredek, és a Fehérvári úton a villamosmegállónál felszólították, hogy álljon meg, erről több felvétel is kering az interneten. Végül figyelmeztető lövés leadása után lábon lőtték az elkövetőt, és elfogták.

Az ügyészség nyomozócsoportot hozott létre, hogy a tragikus bűncselekmény minden részlete kiderüljön.

A rendőrség szerint a lőfegyverhasználat szakszerű és jogszerű volt. Baumann Péter februárban töltötte volna be 30. életévét.

Sajtóinformációk szerint Sz. Szilárd egy idős szomszédasszony ajtaját törte be. Ekkor hívták a rendőröket. Azt még nem tudni, hogy az elkövető állt-e drog, vagy más bódító szer hatása alatt.

A szakpszichológus szerint a tragikus rendőrök elleni támadás hatással lehet a társadalom szubjektív biztonságérzetére.

Információnk szerint a támadó a lépcsőházban látszólag együttműködő volt, ezzel tévesztette meg az intézkedő rendőröket, ezután hirtelen támadt a késsel.

Az elkövető Sz. Szilárd nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!