2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Radar

Radar - Rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

Rekordokat dönt a turizmus az idén mindenhol Magyarországon a legfrissebb országos adatok szerint. A Balatonnál is rengetegen vannak - a főszezonban eddig több mint 700 ezer vendég volt. A szálláshelyek június 1. és július közepe között 2,4 millió vendégéjszakát regisztráltak, amely csaknem ugyanannyi, mint az eddigi rekordév, a covid előtti 2019-es szezonban volt.

  • Radar - Rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke azt mondta: a júliusi kánikula nagyon jót tett a balatoni vendégforgalomnak.

Június elsejétől július közepéig a Zenta adatai szerint mintegy 700 ezer vendég 2,4 millió vendégéjszakát töltött el a Balatonon, ami azt gondolom, hogy jó számnak mondható, és még most augusztus végéig még több mint 1,3 millió vendégéjszaka, vendégfoglalás van bent, Tehát bízom benne, hogy a tavalyi évet mindenképpen el fogjuk érni - mondta el Fekete Tamás.

Az alelnök azt is hozzátette, hogy a Balaton mindenki számára elérhető, mert vannak olcsóbb és persze drágább szálláshelyek és éttermek - mindenki kiválaszthatja a pénztárcájának megfelelő szolgáltatásokat.

Balatonföldvár egyik legcsodálatosabb szállodájában július végén csaknem teltház volt, és egészen augusztus végéig hasonló forgalomra számítanak, ugyanannyi vendég érkezik hozzájuk, mint tavaly.

A szálloda az évek során alkalmazkodott a vendégek igényeihez. A kerékpáros turizmus fellendülése miatt például a bicikliseket különleges szolgáltatásokkal várják.

Változékony az idei nyár időjárása - de ha nincs kánikula, a Balatonnál akkor is rengeteg program közül lehet választani.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!