2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Radar

Radar – Rekordév lehet az idei a turizmusban + videó

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a szálláshelyek, ezzel az ágazat 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat.

  • Radar  – Rekordév lehet az idei a turizmusban + videó

Már nem csak nyáron üdül a magyar. Szinte már egész évben folyamatosan keresik honfitársaink a kikapcsolódási lehetőségeket. A húsvéti hosszú hétvégén például dugig voltak a szállodák országszerte. Így nem meglepő módon remek első negyedévet zárt a turisztikai szektor.

Kiss Róbert Richard, turisztikai szakértő: "Az első negyedév eredményei azt mutatják, hogy akár a rekordév is lehet 2024, ha minden így megy tovább, hiszen 14 százalékkal növekedtek az éjszaka számok. Hétmilliót is meghaladták a vendégéjszakák, tehát ez jó eredménynek számít január-február-márciusi időszakban. Ezen kívül azt is látjuk, hogy szinte mindenhol növekedés tapasztalható. Vannak olyan régiók, ahol különösen nagy ez a szám, például Sopron környéke, a Fertő-tó környéke, ahol 30 százalékot is meghaladta az emelkedés, vagy akár Budapest is."

A külföldi vendégek egyre többen érkeznek Budapestre és a fürdővárosokba is, de trendi maradt a belföldi nyaralás is.

Kiss Róbert Richard, turisztikai szakértő: "Ha a bevételeket nézzük, akkor összességében a vendéglátás és a szálláshely-bevétel majdnem 600 milliárd forintnyi bevételt hozott, ez nagyon komoly számot jelent. Ebből a vendéglátás hozta a többet, nyilván már csak volumenében is, hiszen több mint 50 ezer vendéglátóhely található Magyarországon. A legtöbb vendég Budapesten érkezett, a külföldieknek a fő célpontja. Az Egyesült Királyságból nagyon sokan jönnek, Németországból és növekedett az Olaszországból érkezők száma is."

Sőt egy új nagyon erős új küldőország is megjelent a horizonton.

Kiss Róbert Richard, turisztikai szakértő: "Például több mint 300 százalékkal növekedett a kínai turisták száma. Hét közvetlen járat van már Budapest és a kínai városok között, és ez azért meg is látszik, hiszen üzleti célból, turisztikai célból is most már elsődleges célterületként tekintenek Budapestre sokszor Kínából."

A szép kártya pedig továbbra is a belföldi turizmus motorjának számít.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Megnyíltak az ajtók a magyar rákgyógyításban, amikor együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont Nemzeti Laboratóriumainak együttműködése. A cél, hogy a magyar emberek számára új diagnosztikai és terápiás lehetőségeket teremtsenek az onkológiában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!