2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Radar

Radar – Páncélvonattal érkezett az észak-koreai diktátor

Megérkezett Oroszországba Kim Dzsong Un. Nem is akárhogy, egy páncélozott vonattal futott be Vlagyivosztokba. Az észak-koreai vezetőnek több mint négy év után ez az első ismert útja külföldre. Mi pedig utánajártunk a rejtélyes luxusvonatnak.

  • Radar – Páncélvonattal érkezett az észak-koreai diktátor

Egy sárga szegélyes, sötétzöld páncélozott vonatról szállt le Kim Dzsong Un Vlagyivosztokban. A golyóálló szerelvény mindössze 40-50 kilométer per órás sebességre képes, ám belseje csupa luxus. Észak-Korea első emberei évtizedek óta ezt a közlekedési eszközt használják.

Hírforrások szerint a diktátor repülőgépei viszont öregek, nincsenek megfelelően karbantartva. Emellett Észak-Koreában a legtöbb út rossz állapotban van. A vasúthálózat ugyanakkor jól kiépített, továbbá a vonat kényelmi szolgáltatásai sokkal jobbak.

Mióta Kim Dzsongun 2011 decemberében vezető lett, vonattal látogatott Kínába és Vietnamba is. Valamint legutóbbi oroszországi látogatása során, 2019-ben szintén a kötöttpályás utazást választotta.

A vándorló erődön található hálószoba, fürdő, étkező, valamint egy fogadóhelyiség és egy tárgyalóterem. Utóbbiakat leszámítva, senki más nem léphet be a diktátor szobáiba.

A ritkán látott felvételeken továbbá rózsaszín bőrfotelek láthatóak. Ami azért érdekes, mert a luxusvonat egyben politikai szimbólum: mérete és páncélzata nem csak a fizikai biztonságot jelképezi, hanem uralkodásának stabilitását is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!