2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Oroszországba látogathat Kim Dzsongun

Sajtóhírek szerint szeptember 10. és 13. között utazik Oroszországba Kim Dzsongun, hogy személyesen tárgyaljon Vlagyimir Putyinnal. Kedden pedig az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktusról és a fekete-tengeri gabonaszállításról egyeztetett az orosz és a török elnök Szocsiban.

  • Radar - Oroszországba látogathat Kim Dzsongun

Kim Dozsngun észak-koreai vezető azt tervezi, hogy szeptemberben Oroszországba utazik, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin elnökkel. Sajtóértesülések szerint Moszkva tüzérségi lövedékeket és páncéltörő rakétákat remél Phenjantól, míg Észak-Korea pedig abban bízik, hogy az oroszok megosztják velük a műholdakkal és a nukleáris meghajtású tengeralattjárókkal kapcsolatos technológiájukat.

Kim Dozsngun ritkán utazik külföldre, valószínűleg páncélvonattal érkezik majd Oroszország csendes-óceáni partján fekvő Vlagyivosztokba, ahol találkozik majd Putyinnal.

A koreai vezető júliusban Phenjanban találkozott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel, ahol közösen részt vettek a koreai háború befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású katonai parádén.

Kedden egy másik jelentős találkozóra került sor. Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan Szocsiban tárgyaltak, a kétoldalú kapcsolatok mellett globális kérdéseket is napirendre vettek.

A Föderáció vezetője már az egyeztetéseket megelőzően kijelentette, hogy nyitott a gabonaszállítás ügyének megvitatására. Azt is hozzátette: nem fogják megkerülni az Ukrajna ellen indított orosz különleges hadművelettel kapcsolatos kérdéseket sem.

A négyszemközti találkozón azért is volt kiemelt téma a fekete-tengeri gabonafolyosó kérdése, mert az arról szóló szerződést, Moszkva nem újította meg júliusban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Áttörés a kardiológiában + videó

Radar - Áttörés a kardiológiában + videó

Elsőként a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezdték el alkalmazni azt a minden eddiginél hatékonyabb és biztonságosabb eljárást, amivel a pitvarfibrillációval kűzdő betegeket képesek gyógyítani.
Radar - 56. Kékszalag Nagydíj + videó

Radar - 56. Kékszalag Nagydíj + videó

Ma reggel 9 órakor, fantasztikus időben és gyönyörű környezetben rajtolt el a Balaton legendás vitorlásversenye 510 hajó és 2500 versenyző részvételével. Illés Peti kollégánk továbbra is első kézből számol be Európa legrégebbi és egyik legizgalmasabb tókerülő vitorlásversenyéről az 56. Kékszalagról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!