2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Radar

Radar - Oroszország szerint vegyi fegyvert vetett be az ukrán hadsereg

Svájc feladhatja semlegességét és engedélyezheti a fegyverek szállítását Ukrajnába, közölte a Reuters. A cikk arra is rávilágított, hogy a svájci fegyverek vásárlói előtt jogi akadályok állnak, ez pedig igen komoly hatással van a kereskedelemre.

  • Radar - Oroszország szerint vegyi fegyvert vetett be az ukrán hadsereg

De nem csak ez lehet az indok, hanem az is, hogy az erősödő offenzíva közepette egyre hangosabban szólalnak fel Svájc szomszédjai, hogy engedélyezzék a fegyverszállítást Kijevbe. "Semlegesek akarunk lenni, de a nyugati világ részei vagyunk" - mondta Thierry Burkart, a svájci Szabaddemokrata Párt vezetője, aki indítványt nyújtott be a kormánynak, hogy engedélyezze a fegyverek re-exportját.

Mindeközben az ukrán Azov rohamdandár azt állítja kilőtt több, szovjet időkből származó orosz tarackot is Bahmut közelében. A föderáció egységei már hetek óta mindent elkövetnek, hogy bekerítsék és elfoglalják ezt a donbászi települést. Az ukrán elnök több alkalommal is is kijelentette, hogy nehéz helyzetben vannak egységeik a városban azonban ha a várost elfoglalják az nagyon fontos stratégiai előrelépést jelentene az oroszok számára.

Az orosz hírek közben arról számolta be, hogy ukrán erők Bahmut környékén többször is vegyi fegyvert vetettek be az elmúlt hetekben és hogy az áldozatoknál, erős szédülés, hányinger valamint hányás is megfigyelhető volt.

Ezt soha nem lehet majd bizonyítani. Az oroszok ugyanis végig azt fogják mondani így történt, az ukránok pedig végig tagadni fognak, míg a nyugat pedig ki fog állni Ukrajna mellett. Mint minden más kérdésben tehát, ennek igazán nagy következménye akkor lenne, ha az oroszok bizonyító erővel tudnák azt mutatni, hogy valóban bevetettek ilyen fegyvereket az urkránok.

Nógrádi Görgy azt is elárulta Napindító című műsorunkban, hogy az elmúlt 24 óra igazán mozgalmasan telt nem csak a fronton, hanem a háttérben is.

 

További epizódok

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban. 2023. március 28.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik. 2023. március 28.
Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Egyre népszerűbbek itthon is a fitneszparkok, amelyek tulajdonképpen kültéri tornapályák. Megmutatjuk milyen gyakorlatokat érdemes beiktatni, akár a mindennapjainkba. 2023. március 28.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Káosz Libanonban

Radar - Káosz Libanonban

Káosz, háborgás és zűrzavar. Ez jellemzi jelenleg Libanont, hiszen a lakosok egyszerre vannak a jelenben és a jövőben is. Csütörtökön ugyanis a szunnita muzulmán miniszterelnök bejelentette, hogy április 20-ig elhalasztja a nyári időszámítás kezdetét.
Radar - Sportos honvédek

Radar - Sportos honvédek

Egy éve nyílt meg Balassagyarmaton a Honvédelmi Sportközpont, ahol sportlövészetben és küzdősportokban próbálhatják ki magukat a fiatalok.
Radar - Négy földrészen óvónőként

Radar - Négy földrészen óvónőként

A világot nemcsak üzleti úton lehet bejárni, hanem óvónőként is. Ezt bizonyítja Kicsi Csilla, aki négy földrészen szerzett tapasztalatait osztja meg abban a könyvben, amelynek megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta A csángó népművészet is szerepet kap a könyvben, hogy miként az a következőkből kiderül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!