2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Radar

Radar - Óriási anyagi károk a viharok nyomában

Villámárvizek, áramkimaradások, kidőlt fák adták fel a leckét a hatóságoknak Közép-Európa számos országában. A viharok elvonulása után pedig sokan több milliós károkkal szembesültek, hiszen a természeti elemek nem kímélték sem az ingóságokat sem az ingatlanokat.

  • Radar - Óriási anyagi károk a viharok nyomában

Szlovéniában egészen a házuk tetejéig menekültek az emberek, hogy mentsék az életüket történelmük legsúlyosabb természeti katasztrófájától, amely a hétvégén tornádóban és heves esőzésekben nyilvánult meg. Az egyik víz alá került település polgármestere elárulta, hogy egész hétvégén a károk felszámolásával küzdöttek, hiszen sem ivóvíz, sem áram nem állt rendelkezésre, miután a hidakat is elmosta az ár.

Ugyancsak lakott és mezőgazdasági területeket mosott el az eső Ausztria déli részén is, ahol a sárlavina okozta a legnagyobb krízist.

A helyzet kezelésére a tűzoltókat és az osztrák hadsereget is mozgósították.

Sajnos hazánk sem úszta meg szárazon a hétvégét. Több településen alakultak ki villámárvizek, fákat csavart ki a szél, és sár borította el a pincéket.

A lakosság a mai napon már leginkább a keletkezett károk felmérésével és kijavításával van elfoglalva. Akinek biztosítása van, annak most talán kevésbé fáj a feje, mégis, jó ha tisztában van azzal, hogyan kezdje el az ügyintézést. A szakember elmondta, hogy

az észleléstől számított 72 órán belül kell bejelenteni a kárt.

 

Ezt követően pedig készítsünk fényképfelvételt mindarról, ami történt, mobiltelefonunk segítségével akár, és lehetőleg ne kezdjük meg a helyreállítást, illetve csak azt a szükséges kárhelyreállítást tegyük meg, ami megakadályozza azt, hogy még nagyobb kár keletkezzen az ingatlanunkban.

Az ügyintézés ugyancsak történhet egyszerűsített formában. Van, hogy még a kárszakértőt sem kell megvárni.

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy pontosan mire szól a biztosításunk.

Az utolsó dokumentum beérkezésétől számított öt napon belül köteles fizetni a biztosító. Hazánkban azonban a lakóingatlanok negyede nem rendelkezik még biztosítással, így vannak, akiknek a hétvégi ítéletidő okozta károkat saját zsebből kell most kifizetniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!