2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Radar

Radar - Okos étkezés az elbutulás ellenszere

Az alzheimer-kór, vagyis az időskori elbutulás az agysejtek pusztulásának következménye, amelynek kialakulásához több tényező is hozzájárulhat. Az egészségmegőrzés egyik alappillére, hogy mit eszünk. Mi most egy dietetikus segítségével arra kerestük a választ, hogy mi a kapcsolat az étkezés és a demencia kialakulása között.

  • Radar - Okos étkezés az elbutulás ellenszere

Feledékenység, idő és térbeli tájékozódási zavar, személyiség és hangulatváltozások és a szociális élettől való visszavonulás mind kezdeti jelei lehetnek az agy leépülésének vagyis a demenciának. Az bizonyos, hogy az elbutulás a civilizált világ betegsége, azonban azt még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy mi vezet a kialakulásához.

Ismert továbbá, hogy az érintettek agyában fehérjelerakódások jönnek létre, toxikus hatást gyakorolva az idegsejtekre. Ennek oka pedig a kutatások szerint a tányérunkon keresendő. Az alzheimer kórt már harmadik típusú diabéteszként is említik a dietetikusok.

Az egészséges ételek mellett a táplálékkiegészítők ugyanígy hatásosak a megelőzésben. A ginkó biloba, a q10 enzim és a C, B valamint E vitaminok ugyancsak a kognitív képességek frissen tartásában játszanak nagy szerepet.

További epizódok

Radar - Európa legnagyobb épített beltéri betleheme + videó

Radar - Európa legnagyobb épített beltéri betleheme + videó

A bábtáncoltatás hagyománya Vörsön régmúltra tekint vissza, az idősek szerint már több, mint száz éve is járták így a falut a pásztorok. 2023. december 08.
Radar - Hihetetlen fényjátékokat ihletett a Nobel-díj + videó

Radar - Hihetetlen fényjátékokat ihletett a Nobel-díj + videó

Stockholmban a Nobel-díj átadó ünnepséget óriás előkészület és izgalmas programok előzik meg. 2023. december 08.
Radar - Aranyat érő katalizátorok + videó

Radar - Aranyat érő katalizátorok + videó

Aranyat, ezüstöt és platinát is tartalmazó őrleménnyel kereskedett az a férfi, akit a nyomozók kapcsoltak le. 2023. december 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!