2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Radar

Radar - Nógrádi György: Állóháború van

Sajnos továbbra is tart az orosz-ukrán háború, amelyet sokan már állóháborúként emlegetnek. Kisebb települések és csomópontok cserélnek gazdát nagy károk árán, de jelentős előrenyomulásról nincs hír a fronton. Eközben mindkét ország tovább szervezi hadseregét és kitartásra buzdít. Háborús összefoglalónk következik az elmúlt hét legfontosabb eseményeivel.

  • Radar - Nógrádi György: Állóháború van

Az ukrán jelentések sikerekről számoltak be a Bahmutért folytatott harcok során. A hadsereg közölte, hogy a kijevi csapatok sikert értek el Kliscsivka körzetében, kiszorítva az ellenséget az állásaiból. Az ukrán hadsereg offenzívája folyamatosan tart, de nagyobb előrehaladásról nem lehet beszámolni. A most elfoglalt falu stratégiailag ugyan fontosnak mondható állomás Bahmut közelében, de nagyon kicsi méretű, a háború előtt mintegy 400 ember lakott itt.

Ukrán katonai elemzők a héten azt mondták, hogy a Bahmut melletti települések felszabadítása lehetővé tenné a hadsereg számára, hogy a déli szárnyról nyomuljon előre a város térségében, megszerezve az ellenőrzést a magaslatok felett.

Oroszországi hadi jelentések szerint továbbra is szemben állnak az ukrán offenzívával a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban, továbbá a donyecki és lubánszki régióban semlegesítettek számos katonai személyt és felszerelést, köztük egy M2-es gyalogsági harcjárművet

- derül ki az orosz védelmi minisztérium által közzétett harci jelentésből. A minisztérium tájékoztatása szerint a légvédelmi rendszer több légibombát és radarelhárító rakétát fogott el az ukrán oldalról. Eközben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken a Csendes-óceáni Flotta atom-tengeralattjáróinak javítását és korszerűsítését ellenőrizte egy vezető katonai hajógyárban.

Miközben a fronton állóháborúról beszélnek a szakértők, a vezetők a háttérben folyamatos tárgyalásokat folytatnak. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető például Oroszországban tett látogatást az elmúlt napokban. Volodimir Zelenszkij amerikai látogatására készül, ahol többek között az ENSZ-ben is felszólal majd.

"A háború tovább eszkalálódik és lehetetlen kiszámítani, hogy Oroszország mikor mit fog csinálni. Számomra itt egy kérdés van. Az ukránok képesek-e stratégiai áttörésre a Krím irányába. A többi irány nagyon fontos, de nem ennyire. Ha képesek, akkor nekik Herszonnál kell támadni, de eddig ezt nem látom. Tehát máshogy fogalmazva: egy állóháború van" - így elemezte a helyzetet Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!