2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Radar

Radar - Nógrádi György: Állóháború van

Sajnos továbbra is tart az orosz-ukrán háború, amelyet sokan már állóháborúként emlegetnek. Kisebb települések és csomópontok cserélnek gazdát nagy károk árán, de jelentős előrenyomulásról nincs hír a fronton. Eközben mindkét ország tovább szervezi hadseregét és kitartásra buzdít. Háborús összefoglalónk következik az elmúlt hét legfontosabb eseményeivel.

  • Radar - Nógrádi György: Állóháború van

Az ukrán jelentések sikerekről számoltak be a Bahmutért folytatott harcok során. A hadsereg közölte, hogy a kijevi csapatok sikert értek el Kliscsivka körzetében, kiszorítva az ellenséget az állásaiból. Az ukrán hadsereg offenzívája folyamatosan tart, de nagyobb előrehaladásról nem lehet beszámolni. A most elfoglalt falu stratégiailag ugyan fontosnak mondható állomás Bahmut közelében, de nagyon kicsi méretű, a háború előtt mintegy 400 ember lakott itt.

Ukrán katonai elemzők a héten azt mondták, hogy a Bahmut melletti települések felszabadítása lehetővé tenné a hadsereg számára, hogy a déli szárnyról nyomuljon előre a város térségében, megszerezve az ellenőrzést a magaslatok felett.

Oroszországi hadi jelentések szerint továbbra is szemben állnak az ukrán offenzívával a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban, továbbá a donyecki és lubánszki régióban semlegesítettek számos katonai személyt és felszerelést, köztük egy M2-es gyalogsági harcjárművet

- derül ki az orosz védelmi minisztérium által közzétett harci jelentésből. A minisztérium tájékoztatása szerint a légvédelmi rendszer több légibombát és radarelhárító rakétát fogott el az ukrán oldalról. Eközben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken a Csendes-óceáni Flotta atom-tengeralattjáróinak javítását és korszerűsítését ellenőrizte egy vezető katonai hajógyárban.

Miközben a fronton állóháborúról beszélnek a szakértők, a vezetők a háttérben folyamatos tárgyalásokat folytatnak. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető például Oroszországban tett látogatást az elmúlt napokban. Volodimir Zelenszkij amerikai látogatására készül, ahol többek között az ENSZ-ben is felszólal majd.

"A háború tovább eszkalálódik és lehetetlen kiszámítani, hogy Oroszország mikor mit fog csinálni. Számomra itt egy kérdés van. Az ukránok képesek-e stratégiai áttörésre a Krím irányába. A többi irány nagyon fontos, de nem ennyire. Ha képesek, akkor nekik Herszonnál kell támadni, de eddig ezt nem látom. Tehát máshogy fogalmazva: egy állóháború van" - így elemezte a helyzetet Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Megnyíltak az ajtók a magyar rákgyógyításban, amikor együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont Nemzeti Laboratóriumainak együttműködése. A cél, hogy a magyar emberek számára új diagnosztikai és terápiás lehetőségeket teremtsenek az onkológiában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!