2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - Népszerű minimalista kisházak

A minimalizmus egyre népszerűbb a világban. Ennek egyik gyökere a fogyasztói társadalommal szemben megjelent elutasító magatartás. Ma már a nyugati társadalmak fogyasztása nem növekszik olyan mértékben, mint korábban. Sőt, egyes esetekben csökken. Ennek egyik megnyilvánulása az úgynevezett Tiny house mozgalom, amit az egyik neves hazai építésziroda is képvisel.

  • Radar - Népszerű minimalista kisházak

A bizonytalanná vált világ is felelős azért, hogy az emberek nem szívesen költenek felesleges dolgokra, csak arra, ami feltétlen szükséges. Ha pedig kevesebb tárggyal vesszük körül magunkat akkor a korábbi lakóterület töredéke szükséges csak a mindennapi életvitelünkhöz. Így jött létre a tiny house alapgondolata.

Ezekhez a kabinokhoz sok esetben még építési engedély sem szükséges, ezt az adott terület szabályozása határozza meg, de alapot sem kell készíteni hozzá.

A kabinkák alapvetően nyaralók vagy nyaralóegységek, amik különböző méretűek lehetnek, az S-től az XL-ig meg tolhatóak még térrel amennyiben szükséges. Egy komplexebb folyamat amiben az építészek részt vesznek.

A környezeti és üzleti fenntarthatóság érdekében a legmodernebb hőszivattyús megoldással szerelik fel a szálláshelyeket, amely alapvetően elektromos árammal működik. Az energiafogyasztásuk az átlagosnak mondható, viszont könnyű volta ellenére igen jó hőszigeteléssel bírnak.

További epizódok

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban. 2023. március 28.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik. 2023. március 28.
Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Egyre népszerűbbek itthon is a fitneszparkok, amelyek tulajdonképpen kültéri tornapályák. Megmutatjuk milyen gyakorlatokat érdemes beiktatni, akár a mindennapjainkba. 2023. március 28.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Káosz Libanonban

Radar - Káosz Libanonban

Káosz, háborgás és zűrzavar. Ez jellemzi jelenleg Libanont, hiszen a lakosok egyszerre vannak a jelenben és a jövőben is. Csütörtökön ugyanis a szunnita muzulmán miniszterelnök bejelentette, hogy április 20-ig elhalasztja a nyári időszámítás kezdetét.
Radar - Sportos honvédek

Radar - Sportos honvédek

Egy éve nyílt meg Balassagyarmaton a Honvédelmi Sportközpont, ahol sportlövészetben és küzdősportokban próbálhatják ki magukat a fiatalok.
Radar - Négy földrészen óvónőként

Radar - Négy földrészen óvónőként

A világot nemcsak üzleti úton lehet bejárni, hanem óvónőként is. Ezt bizonyítja Kicsi Csilla, aki négy földrészen szerzett tapasztalatait osztja meg abban a könyvben, amelynek megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta A csángó népművészet is szerepet kap a könyvben, hogy miként az a következőkből kiderül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!