2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar - Mi lesz veled, Zelenszkij? + videó

Volodimir Zelenszki ukrán elnök igazán különös életutat járt be. A humoristából lett államfő mára egy háborús vezető, akit egyre kevésbé fogadnak el saját választói. Az ukrán törvények alapján 5 évente kell elnököt választani. Egyes hangok arról beszélnek, hogy leváltják az elnököt, amelyet a hadsereg végez majd el. Mi lesz Zelenszkij sorsa? Erre kerestük a választ.

  • Radar - Mi lesz veled, Zelenszkij? + videó

Volodimir Zelenszkij színre lépése az ukrán politikai életbe bombaként robbant.

A korábban humoristaként nevettettető komikus-színész, gyorsan megnyerte az ukrán lakosság több mint 20 százalékát a 2019-es választások előtt készült közvélemény kutatások alapján. A szavazóit a változás lehetőségével nyerte meg.

Az oroszok 2022 február 24.-én elindították Ukrajna ellen az offenzívát. Zelenszkij pillanatok alatt megváltoztatta addig jól ismert, olykor sete-suta imidzsét, és háborús vezetővé vált. Folyamatos tárgyalásba kezdett a nyugattal, állandóan tudósított és üzent a videókkal, így kommunikált a lakossággal és a világgal. Az oroszok rövid háborúra készültek.

A háború továbbra is tart. Az orosz és ukrán erők az eltelt években egy percre sem hagyták abba a harcot.

Zelenszkij beiktatása óta eltelt 5 év. Az ukrán alkotmány szerint az elnök mandátuma lejárt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!