2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - Mezőgazdasági gépek a múltból

A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum nem csupán hazánkban, de Közép-Európában is egyedülálló. A mezőkövesdi szabadtéri kiállításon szinte minden olyan mezőgazdasági és gyári gép, valamint eszköz megtalálható, ami hozzásegítette az iparágat a fejlődéshez.

  • Radar - Mezőgazdasági gépek a múltból

Egy közel 120 éves gép indításával kezdődött túránk a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban. A névadó ma már nincs közöttünk, de egykori felesége szívesen mesélt a kezdetekről.

Az 1960-as évek végén indult a gyűjtés, értékmentés céljából. A területe azóta folyamatosan növekedett, mára közel 9 ezer négyzetméter.

1997-ben és 2002-ben is elnyerte az év múzeuma címet, 2013-ban vette fel az alapító nevét. Közel háromezer darab eszközt láthatnak itt az érdeklődők a kézi szerszámoktól kezdve a kuriózumnak számító különleges traktorokig.

A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum tartalmas, egész napos kikapcsolódást kínál azok számára, akik érdeklődnek a korabeli gépek és berendezések iránt. Például kétütemű dízel traktorral is találkozhatnak az ide érkezők.

További epizódok

Radar - A kétkerekű darázs

Radar - A kétkerekű darázs

Olaszországban a kétkerekű száguldás és a szabadság életérzését ünnepelték. Ugyanis már 77 éve gurul a macskaköves utcákon az ikonikus olasz motor. 2023. szeptember 25.
Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

A világon egyedülálló módon adták elő Zrínyi Miklós Szigeti Veszedelem című 1566 versszakból álló eposzát Szigetváron, mely a vár elestéről szól. A mű egy-egy versszakát 1566-an olvasták fel, mely közel 10 órán át tartott. 2023. szeptember 25.
Radar - Vecsési Káposztafeszt

Radar - Vecsési Káposztafeszt

Van belőle hagyományos, Erdélyi, Szabolcsi, és Bajor is, ám -mindezek között- a vecsésiből készült a legkimagaslóbb. 2023. szeptember 25.

Legfrissebb híreink

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez "rendkívül sok veszéllyel jár", többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Hétvégén rendezték meg a Brain Bart, Európa legnagyobb jövőfesztiválját. A Magyar Zene Házában hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek gyűltek össze, hogy megvitassák a 21. század legégetőbb kérdéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!