2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Radar

Radar - Mestermű egy cukrász kezéből + videó

A magyarok ismét kiválóan teljesítettek a Stuttgarti Kulináris Olimpián, de csak egy volt közülük, aki maximális, 100 pontot kapott a versenyművére, tehát egyetlen zsűritag sem talált hibát benne. Kismárton Máté három héten keresztül készítette el a művet csokoládéból és cukorból, amelyet most mi is szemügyre vehettünk.

  • Radar - Mestermű egy cukrász kezéből + videó

Kismárton Máté műhelyébe lépve csaknem egy méter magas cukrászati alkotás fogadja a betérőt, amelyre méltán büszke alkotója, hiszen a több mint 250 munkaóra alatt egy abszolút tökéletes alkotás született, A nagyi és a rabló. Csak a nagyi ruháját 5 órán keresztül festette Máté, és még a szájába is benézhetünk.

Első látásra egy műanyag szobornak tűnik inkább, mintsem cukrászterméknek, azonban Máté elárulta, hogy nem piskótából és krémből készült ugyan, de akár bele is haraphatnánk. 

Több száz torta, jópár év gyakorlás, és sok megnyert verseny után döntött úgy Máté, hogy a négy évente megrendezett Kulináris Olimpián is próbára teszi képességeit.

Máté legnagyobb álma, hogy másoknak is átadhassa a tudását, és a tökéletes torta titkát. Műhelyében ezért általában nem egyedül sütöget, azokért a pillanatokért él, amikor az alkotás öröme elragadja a tanítványokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!