2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar - Mesebeli kilátó a tó közepén

Tüskevárban érezheti magát az, aki felkeresi a Tisza-tó mentén fekvő apró települést, Tiszavalkot. A községtől alig egy kilométernyire augusztus vége óta áll egy kilátó, amely kizárólag vízi úton közelíthető meg. A fáradság mindenképpen megéri, hiszen a kétszintes kilátó tetejéről egyrészt nagyon messzire el lehet látni, másrészt olyan madárritkaságokat lehet megfigyelni, mint a jégmadár, vagy a gyerekdalból ismert vak varjúcska.

  • Radar - Mesebeli kilátó a tó közepén

Augusztus végén készült el a Tisza- tó legújabb turisztikai attrakciója, a tiszavalki kilátó. Amely a helyiek névadásának jóvoltából a Nagy Lilik Kilátó nevet kapta. Érdekessége, hogy csak a vízről közelíthető meg, a Szivárvány Kikötőből nyolcszáz méteres hajóúttal.

A Tisza-tó ötven évvel ezelőtt emberi beavatkozás során létesült. A maga 120 négyzetkilométerével Magyarország legnagyobb mesterséges vízfelülete.

Eredeti célja a mezőgazdaság öntözési vízszükségleteinek kielégítése lett volna, de ennél sokkal több lett öt évtized alatt. Sporthorgász-paradicsom, de a természetközeli élmények kimeríthetetlen tárháza, a kerékpáros-turizmus egyik központja, a vadvízi sportok kedvelőinek célpontja.

Ugyanakkor egyre több természetfotós is felkeresi. Annak ellenére, hogy ember alkotta a tavat, mégis az érintetlen természet: a páratlan vízi- és madárvilág otthona. Ötven hal- és kétszáz madárfaj él ebben a sajátos környezetben.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!