2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Radar

Radar - Mentett kedvenceket kellett kiírtani

Ahogy a költöző madarak ősszel útra kelnek, úgy minden évben elkezdődik a madárinfluenza szezon. Most sem történt másként, ráadásul a fővárosi Noé Állatotthon mentett kedvencei is áldozatul estek a kórnak, minden szárnyast el kellett pusztítani.

  • Radar - Mentett kedvenceket kellett kiírtani

Eközben pedig az ország másik felében, Battonyán is kimutatták a H5N1 vírust egy gazdaságban.

A madárinfluenzát a 20. század elején azonosították először, azóta pedig évről évre nagy veszteségeket okoz a gazdaságokban és az élelmiszeriparban.

2021 októberétől 2022 év végéig Európában mintegy 50 millió madarat irtottak ki az érintett gazdaságokban madárinfluenza miatt. Magyarországot pedig 2020 óta minden évben súlyosan érinti a járvány.

A vírust a tünetek sokfélesége jellemzi, változatos légző-, emésztőszervi és idegrendszeri formában jelentkezhet a betegség. Bágyadtság, gubbasztás, tollborzoltság, hasmenés kíséretében még a légzőszervi tünetek jelentkezése előtt bekövetkezhet az elhullás, és akár tünetmentesen nagyarányú hirtelen elhullásként is jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!