2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar - Mentés a Mátyás-hegyi barlangból + videó

Március a barlangok hónapja, így ilyenkor a szokásosnál többen választják ezt az extrém sportot. Pénteken egy kambodzsai fiatalember a Mátyás-hegyi barlang folyosóit fedezte fel, amikor kicsúszott a lába alól a talaj. Kifelé már a Magyar Barlangi Mentőszolgálat hozta hordágyon. 

  • Radar - Mentés a Mátyás-hegyi barlangból + videó

Elég egy rossz lépés egy barlangban, és hamarosan hordágyon találhatja magát az ember lekötözve húsz markos legény kezei között a felszín felé tartva. Így történt azzal a fiatalemberrel is, aki egy szervezett túrán lábsérülést szenvedett pénteken.

A Mátyás-hegyi barlang nem egy könnyed terep, hamar megtörténik a baj. A barlangi mentők épp erre a terepre specializálódtak, hiszen nem lehet egyszerűen csak kisétálni a sérülttel. A helyszínen kell ellátni és szállítható állapotba hozni, mert a barlang szájáig akár több órán keresztül is tarthat az út, ahogy ebben az esetben is.

A Magyar Barlangi Mentők ritkán kerülnek reflektorfénybe munkájuk miatt, pedig ehhez hasonló esetek azért előfordulnak hazánk barlangjaiban. A legnagyobb sajtóvisszhangot legutóbb a törökországi mentőexpedíciójuk kapott, ahol a bajbajutott az ő felkészültségüknek köszönhetően került élve a felszínre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!